Μητσοτάκης για δημοσκοπήσεις: Αν ο κ. Τσίπρας ποντάρει στους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει τώρα εκλογές - iefimerida.gr

Μητσοτάκης για δημοσκοπήσεις: Αν ο κ. Τσίπρας ποντάρει στους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει τώρα εκλογές

Η Σοφία Ζαχαράκη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσοχή του στα ποιοτικά στοιχειά των δημοσκοπήσεων εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά την ανάληψη των καθηκόντων της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ από τη Σοφία Ζαχαράκη.

«Αυτό που κρατώ από τις δημοσκοπήσεις δεν είναι η διαφορά, αλλά ότι το κεντρικό κριτήριο της ψήφου είναι η οικονομία. Στις 26 Μαΐου θα κριθεί, λοιπόν, ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες για να φέρει επενδύσεις και κυρίως να δημιουργήσει νέες δουλειές», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για την προέλευση των αναποφάσιστων κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι ευνοείται από τους αναποφάσιστους, ας προκηρύξει εδώ και τώρα και τις εθνικές εκλογές για να μην ταλαιπωρείται άλλο η χώρα», φανερώνοντας την εκτίμησή του ότι η ΝΔ μπορεί να αντλήσει στήριξη από μεγάλο μέρος των αναποφάσιστων.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ανέφερε ακόμη ότι δεν βάζει πήχη για τις ευρωεκλογές, εμφανίστηκε, όμως, βέβαιος ότι η διαφορά θα είναι ευκρινής και η αποδοκιμασία των πολιτών έντονη. Εκτίμησε ότι υπάρχει βουβή οργή στην κοινωνία που θα εκφραστεί στις κάλπες, καθώς ο κόσμος έχει πάρει αποστάσεις από την κυβέρνηση και την πολιτική της. Αν δεν γίνουν το Μάιο και οι εθνικές εκλογές, τότε, η αντιπαράθεση θα εξελιχθεί σε δύο ημίχρονα, είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «εμείς θα βάλουμε γκολ και στα δύο ημίχρονα».

«Είμαστε πολύ δυνατοί από τη συσπείρωση της ΝΔ, το κόμμα είναι σε εγρήγορση και ο κόσμος περιμένει τις εκλογές», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και εκτίμησε ότι την επομένη των ευρωεκλογών η ΝΔ θα είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων και ότι θετικά προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί ότι το ΕΛΚ θα καθορίσει τις εξελίξεις και κατά πάσα πιθανότητα ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΕ. Η ΝΔ θα είναι σε ευνοϊκή θέση για να βάλει τα ζητήματα των επενδύσεων, της μετανάστευσης και της απασχόλησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ