Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη - iefimerida.gr

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη

Πραγματοποιήθηκε η εκταφή της σορού του Κώστα Τσαλικίδη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγινε τελικά το πρωί η εκταφή του πτώματος του Κώστα Τσαλικίδη, από το νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι, μετά την εντολή που είχε δώσει ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για της συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone.

H διαδικασία της εκταφής έγινε παρουσία στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των τεχνικών συμβούλων που έχει διορίσει η οικογένεια Τσαλικίδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005 και ο θάνατός του είχε συνδεθεί με το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της τότε κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης.

Η οικογένεια του 39χρονου, από την αρχή διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι ο θάνατος είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας.

Μετά από αίτημα της οικογένειας Τσαλικίδη προς την Εισαγγελεία, η δικογραφία που είχε δύο φορές μπει στο αρχείο ως αυτοκτονία, ανασύρθηκε και εξετάζεται ξανά.

Μετά την εκταφή, ο εισαγγελέας αναμένει πλεόν τα αποτελέσματα των εξειδικευμένων εξετάσεων που θα διενεργηθούν στα υπολείμματα τριχών που συνέλεξαν σήμερα οι αρμόδιοι κατά την εκταφή.

Στην αίτηση που κατέθεσε η οικογένεια Τσαλικίδη και με την οποία ζητούσε την εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης, μεταξύ άλλων επικαλέστηκε και την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ΄εντολήν της από τον ιατροδικαστή Στίβεν Καρτς.

Στην έκθεσή του ο Καρτς αναφέρει ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη τη χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του μετά την εξουδετέρωσή του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ