Τραγωδία στην Αιθιοπία: Είδαν καπνό, άκουσαν περίεργους θορύβους πριν τη συντριβή - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Αιθιοπία: Είδαν καπνό, άκουσαν περίεργους θορύβους πριν τη συντριβή

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την πτώση του αεροσκάφους στην Αιθιοπία (Φωτο: ΑΡ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία στην Αιθιοπία, με την πτώση του αεροσκάφους Boeing 737 MAX 8 των Αιθιοπικών Αερογραμμών που συνετρίβη χθες, με συνέπεια τον θάνατο των 157 επιβαινόντων.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το αεροπλάνο έβγαλε καπνούς κι έκανε έναν περίεργο θόρυβο πριν την συντριβή του.

Από το αεροπλάνο πετάχτηκαν μικρά αντικείμενα που έμοιαζαν με κομμάτια χαρτιού, ενώ ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος και το αεροσκάφος πήρε μία ξαφνική κλήση, πριν την συντριβή του, σύμφωνα με μία μαρτυρία.

Το αεροσκάφος προσπάθησε να πάρει ύψος κι έκανε μία ξαφνική στροφή, πριν από την συντριβή του, σύμφωνα με την δεύτερη μαρτυρία.

Το Boeing πετούσε με προορισμό το Ναϊρόμπι, όταν συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, με συνέπεια των θάνατο των 157 επιβαινόντων (επιβατών και πληρώματος).

Σήμερα, μια μέρα μετά την τραγωδία στην Αιθιοπία, εντοπίστηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι το ένα τουλάχιστον, αυτό με τα δεδομένα πτήσης, είναι εν μέρει κατεστραμμένο κάτι που καθιστά αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσουν να αντλήσουν στοιχεία από αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ένας Ελληνας, ο Αντώνης Μαυρόπουλος, κατάφερε να ξεγελάσει το θάνατο, αφού την τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος και γλίτωσε από την τραγωδία στην Αιθιοπία.

Στο μοιραίο Boeing επέβαιναν πολίτες από περισσότερες από 30 χώρες. Τουλάχιστον δέκα ήταν εργαζόμενοι στον ΟΗΕ. Στους επιβάτες συμπεριλαμβάνονταν, 32 Κενυάτες, 18 Καναδοί, 9 Αιθίοπες, 8 Ιταλοί, 8 Κινέζοι, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί, 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί, 2 Ισραηλινοί.

Επίσης στην πτήση επέβαιναν πολίτες από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ