Τι είχε δείξει το μαύρο κουτί μετά τη συντριβή του Boeing 737 MAX της Lion Air -Ποια βλάβη είχε αποκαλύψει - iefimerida.gr

Τι είχε δείξει το μαύρο κουτί μετά τη συντριβή του Boeing 737 MAX της Lion Air -Ποια βλάβη είχε αποκαλύψει

Το μαύρο κουτί του μοιραίου Boeing 737 MAX της Lion Air
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 29 Οκτωβρίου 2018 σημειώθηκε το πρώτο αεροπορικό δυστύχημα με αεροσκάφος Boeing 737 MAX, ήταν η μοιραία πτήση 610 της Lion Air που συνετρίβη στην Ινδονησία με 189 νεκρούς.

Λίγες ημέρες αργότερα στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκε ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης του αεροπλάνου, το μαύρο κουτί, το οποίο αποκάλυψε πως το αεροπλάνο πετούσε με βλάβη. Συγκεκριμένα ο δείκτης ταχύτητας ανέμου παρουσίαζε βλάβη στις τελευταίες τέσσερις πτήσεις του αεροπλάνου, όπως είχε ανακοινώσει η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας.

Ο επικεφαλής της KNKT Σοερζάντο Τζαχζόνο μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι η KNKT ζήτησε από την Boeing και τις αμερικανικές αρχές πληροφορίες όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να προληφθούν παρόμοια προβλήματα σε αυτού του είδους το αεροπλάνο στον κόσμο.

«Επεξεργαζόμαστε με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) και την Boeing λεπτομερείς επιθεωρήσεις όσον αφορά τον δείκτη ταχύτητας ανέμου», σημείωσε.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα ήταν μηχανικό ή τίθεται θέμα συντήρησης του αεροπλάνου, ούτε αν οι αμερικανικές αρχές θα πρέπει να δώσουν εντολή για ελέγχους.

«Δεν ξέρουμε ακόμη πού οφείλεται το πρόβλημα, τι επισκευή είχε γίνει, ποια ήταν τα βιβλία αναφοράς τους, ποια εξαρτήματα αφαιρέθηκαν», δήλωσε ο Νουρκάχιο Ουτόμο, ο επικεφαλής της υποεπιτροπής της KNKT για τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Σήμερα εντοπίστηκε, μία ημέρα μετά τη νέα τραγωδία στην Αιθιοπία Boeing 737 MAX, το μαύρου κουτί της πτήσης της Ethiopian Airlines που συνετρίβη στην Αιθιοπία την Κυριακή. Οι ερευνητές αναμένεται να μεταφορτώσουν τα στοιχεία του καταγραφέα προκειμένου να καταλάβουν τι συνέβη και συνετρίβη το αεροπλάνο. Πρόκειται για βλάβη, για μηχανική αστοχία, για τεχνολογικό πρόβλημα ή ανθρώπινο λάθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ