Τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι βοηθά τους εφήβους να ξεπεράσουν την κατάθλιψη - iefimerida.gr

Τρισδιάστατο βιντεοπαιχνίδι βοηθά τους εφήβους να ξεπεράσουν την κατάθλιψη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα τρισδιάστατο βίντεο γκέιμ με την ονομασία Sparx το οποίο έφτιαξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οκλαντ, μπορεί να δρα υποστηρικτικά στη μάχη που δίνουν οι έφηβοι ενάντια στην κατάθλιψη.

Μάλιστα, από την έρευνα που έγινε προέκυψε ότι το συγκεκριμένο βίντεο γκέιμ, μπορεί να αποτελέσει μια μέθοδο αντιμετώπισης της κατάθλιψης εξίσου αποτελεσματικής της παραδοσιακής μεθόδου θεραπείας που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν είναι άλλη από τη «συμβουλευτική».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί μια μορφή πρακτικής εξάσκησης ελέγχου των συναισθημάτων, βάζοντας τους παίκτες να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προκλήσεις, που τους φέρνουν αντιμέτωπους με τα συναισθήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασκούνται... πρακτικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην πραγματική ζωή και μαθαίνουν να χειρίζονται καλύτερα τις καταστάσεις και τα συναισθήματά τους.

Ο παίκτης γίνεται avatar και καλείται να περάσει επιτυχώς τους επτά τόπους με τις «Δυσκολίες της Ζωής». Στόχος είναι η συνετή αντίδραση, τα ισχυρά αντανακλαστικά και η ορθή σκέψη έτσι ώστε να νικήσει μια προς μια τις φοβίες του, την αδράνεια, την απαισιοδοξία, την άρνηση και την ηττοπάθεια.

Το παιχνίδι μειώνει κατά το ένα τρίτο τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του στρες στους νεαρούς χρήστες που μπαίνουν στη διαδικασία να το χρησιμοποιήσουν. Το 44% από αυτούς που πέρασαν τέσσερις τουλάχιστον πίστες από τις επτά συνήλθε σημαντικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους ακολουθούσαν ψυχανάλυση ήταν 26%.

Από την πλευρά τους οι έφηβοι που το δοκίμασαν δηλώνουν ενθουσιασμένοι σε σχέση πάντα με τις συνεδρίες της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ