Με υπόμνημα στα χέρια πήγε στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου - iefimerida.gr

Με υπόμνημα στα χέρια πήγε στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή προσήλθε λίγο πριν τις 09.00 το πρωί η Αρετή Τσοχατζοπούλου, στο πλαίσιο των απολογιών για την υπόθεση με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις ανταλλαγές ακινήτων, που ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με την απολογία της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη.

Η κόρη του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, κατά την είσοδό της στο γραφείο του ανακριτή, παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο αναπτύσσει τους ισχυρισμούς της για την αγορά ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους στο Κολωνάκι το 2006.

Ο συνήγορος της υποστήριξε «δεν υπάρχει καμία εικονική αγοραπωλησία. Στο εισαγγελικό πόρισμα δεν συνδέεται η κ. Τσοχατζοπούλου με τις εταιρίες που διερευνώνται».

Στο μεταξύ, χθες, κατά τη διάρκεια της απολογίας τους οι 4 συγκατηγορούμενοι, διαχειριστές off shore εταιρειών δήλωσαν άγνοια για τη διακίνηση μαύρου χρήματος και υπέδειξαν τον προφυλακισμένο εξάδελφο του κ. Τσοχατζόπουλου, Νικόλαο Ζήγρα, ως τελικό διακινητή όλων των χρημάτων που περνούσαν μέσα από τις εταιρείες πριν επενδυθούν σε ακίνητα, τα οποία κατέληξαν στην ιδιοκτησία του Ακη Τσοχατζόπουλου και στενών συγγενικών του προσώπων.

Ειδικότερα, ο εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Torasco μέσα από την οποία πραγματοποιήθηκαν αγοραπωλησίες ακινήτων στην οδό Κηφισίας, Παντελής Ζαχαριάδης, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε: «Λειτουργούσα για λογαριασμό του Νίκου Ζήγρα. Αν ήξερα ότι οι αγοραπωλησίες γίνονταν με χρήματα από δωροδοκίες δεν θα δεχόμουν να τον εξυπηρετήσω.» Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ακολούθησαν με παρόμοια επιχειρήματα οι Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης (εκπρόσωποι της MORELIA) και Ευτύχιος Ατσοπάρδης (BLUEBELL), οι οποίοι μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν ελεύθεροι χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Ο ρόλος της MORELIA έχει εντοπιστεί σε μια σειρά εμβασμάτων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που κατατέθηκαν σε λογαριασμούς της εταιρίας σε τράπεζες στο εξωτερικό για λογαριασμό του Νικόλαου Ζήγρα. Η BLUEBELL εμφανίζεται σε ύποπτες αγοραπωλησίες ακινήτων (Δεινοκράτους) καθώς και σε εμβάσματα που κατά τις εισαγγελικές αρχές αφορούν μίζα απο τα TOR M1.

Αύριο απολογείται η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Η κυρία Σταμάτη ανέθεσε την υπεράσπισή της σε άλλο δικηγόρο, τον Βασίλη Χειρδάρη, ο οποίος ζήτησε από τον ανακριτή προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας. Ωστόσο, ο ανακριτής δεν ικανοποίησε το αίτημα της κατηγορούμενης και δεν άλλαξε το προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ