Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου - iefimerida.gr

Στον ανακριτή η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αρετή Τσοχατζοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή θα περάσει σήμερα το κατώφλι του ανακριτή, καθώς θα απολογηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η κόρη του πρώην υπουργού είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Ελένης Σίσκου και Ευγενίας Κυβέλου, τον τρόπο με τον οποίο η Αρετή Τσοχατζοπούλου απέκτησε το ακίνητο στο Κολωνάκι επί της οδού Δεινοκράτους.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων το ακίνητο πριν φτάσει στα χέρια της κόρης του πρώην υπουργού πρώτα πέρασε στην off shore Bluebell, ο ποία είχε με έδρα την Μονρόβια Λιβερίας, ενώ διαχειριστής στην εν λόγω εταιρείας φέρεται πως ήταν ο Νικόλαος Ζήγρας, ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον πρώην υπουργό να είναι ο πραγματικός δικαιούχος.

Πως έφτασε στα χέρια της το ακίνητο στο Κολωνάκι

Η παράκτια εταιρεία Bluebell πήρε στην κατοχή της μια μεζονέτα 3ου και 4ου ορόφου 402 τ.μ στην οδό Δεινοκράτους το 1998 από ιδιώτες έναντι του ποσού των 288.852,87 ευρώ. Στη συνέχεια και μετά από επτά χρόνια, τον Ιούνιο του 2005 το σπίτι μεταβιβάζεται από την Bluebell στην κατασκευαστική Αrcon του Αστέριου Οικονομίδη έναντι 559.845,87 ευρώ.

Τελικά το σπίτι καταλήγει στην ιδιοκτησία της Αρετής Τσοχατζοπούλου έναντι 627.942 ευρώ. Παράλληλα από το πόρισμα των εισαγγελέων προκύπτει πως η κόρη του ΆκηΤσοχατζοπούλου αν και από τον Μάιο του 2006 ήταν ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν δήλωνε ότι κατέβαλλε μισθώματα από 1.1.2006 οπότε φέρεται ακόμη ως ενοικιάστρια του ακινήτου έως και τις 25.5.2006 οπότε και υπέγραψε το συμβόλαιο για την αγορά του σπιτιού και είναι πλέον η ιδιοκτήτρια του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ