Η Αγκυρα προειδοποιεί, παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο - iefimerida.gr

Η Αγκυρα προειδοποιεί, παραμονή της επίσκεψης Τσίπρα: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο

Ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Ιμπραΐμ Καλίν/ Φωτογραφία: AP- Francois Mori
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα, προς Αθήνα και Λευκωσία, έστειλε η Αγκυρα, την παραμονή της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν, τόνισε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά και ότι θα υπερασπιστεί τα «κυριαρχικά δικαιώματά της» στο Αιγαίο.

«Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Τουρκία δεν θα ανεχθεί τετελεσμένα, ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, ανεξάρτητα από ποιον», υπογράμμισε, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου- επισήμανε- ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υπογράμμισαν σημαντικά ζητήματα για την κατάσταση στη Μεσόγειο. «Η Τουρκία θα συνεχίσει την αποφασιστική στάση της για να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματά της που προκύπτουν από τα κυριαρχικά δικαιώματά της σε Αιγαίο, Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα».

Ο Καλίν αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός πριν από την επίσκεψη στην Τουρκία. «Δείχνει ότι η προσέγγισή τους είναι θετική και με καλές προθέσεις», σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ