Γεννηματά: Η Γαλλία γύρισε σελίδα και μαζί της όλη η Ευρώπη - iefimerida.gr

Γεννηματά: Η Γαλλία γύρισε σελίδα και μαζί της όλη η Ευρώπη

Γεννηματά: Η Γαλλία γύρισε σελίδα και μαζί της όλη η Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το παράδειγμα της γαλλικής αριστεράς που σύσσωμη εκφράζει τη στήριξή της στο πρόσωπο του Φρανσουά Ολάντ, στο β' γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, προτείνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, να ακολουθήσουν και τα αντίστοιχα ελληνικά.

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Η Γαλλία φαίνεται να αλλάζει σελίδα και μαζί της και η Ευρώπη. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. αρνούμενα να αποδεχθούν ακόμα και το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, η γαλλική αριστερά ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει για Πρόεδρο της Γαλλίας, τον Φρανσουά Ολάντ».

«Είναι καιρός να περάσουμε, και στην Ελλάδα, από τη στείρα άρνηση και ισοπέδωση σε ρεαλιστικές συμφωνίες για την επομένη των εκλογών. Είναι ώρα να συνειδητοποιήσουμε όλοι την κρισιμότητα των καταστάσεων», συνέχισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, κύκλοι της Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν ως ανησυχητικό φαινόμενο την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία και τονίζουν ότι η απαξίωση και η ισοπέδωση των πάντων οδηγούν στην ακροδεξιά.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι -πέρα από την καταδίκη διαφόρων επεισοδίων, όπως αυτά που συνέβησαν σε βάρος του Πέτρου Ευθυμίου- χρειάζεται και ένα μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών θεσμών. «Δεν θέλουμε στη Βουλή ανθρώπους που χαιρετούν με ναζιστικό χαιρετισμό», λένε, κάνοντας λόγο για ένα μέτωπο προοδευτικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ