Νέα απεργία από τους εκπαιδευτικούς στις 17 Ιανουαρίου - iefimerida.gr

Νέα απεργία από τους εκπαιδευτικούς στις 17 Ιανουαρίου

διαμαρτυρία εκπαιδευτικών/Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος για την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου.

Η ΔΟΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση του αγώνα κατά της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών-προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών. Η απεργία προκηρύχτηκε την ίδια μέρα που πάει προς ψήφιση το νομοσχέδιο. Η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας 11:00 – 14:00.

Υπενθυμίζεται ότι χθεσινή πορεία των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα σημαδεύτηκε για μία ακόμη φορά από επεισόδια και χημικά. Ειδικότερα, οι διαδηλωτές που είχαν ξεκινήσει από τα Προπύλαια -και αρχικά ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ- κινήθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο επι της Βασιλίσσης Σοφίας (στο ύψος της πλαϊνής εισόδου της Βουλής) συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απαγόρευσαν την πρόσβαση με κλούβες.

Μετα από κάποιες αψιμαχίες και εκατεροθεν αντεγκλήσεις οι παραταγμένες διμοιρίες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών με σκοπό να απωθήσουν τους εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ