fbpx Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΕΛΛΑΔΑ
5.000 ΑΤΟΜΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο]

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο]
14|01|2019 | 14:25

Συγκέντρωση στα υπό κατάληψη Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας καθώς και μέλη φοιτητικών συλλόγων, αλλά και μαθητές διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία.

Ειδικότερα, οι συγκεντρωμένοι αντιτίθενται στο νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών, βάσει του λεγόμενου «προσοντολογίου», το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία ετών αναπληρωτών συναδέλφων τους και δίνει προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς με μηδενική εμπειρία οι οποίοι όμως κατέχουν επιπλέον ακαδημαϊκούς τίτλους (μεταπτυχιακά, διδακτορικά, σεμιναριακούς τίτλους κα). 

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το νομοσχέδιο του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, πάντως, δεν θα ψηφιστεί σήμερα όπως είχε προγραμματιστεί αλλά την ερχόμενη Πέμπτη. 

Ανάμεσα στα αιτήματα των συγκεντρωμένων περιλαμβάνονται: Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, ενώ εναντιώνονται στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και σε κάθε μορφή αξιολόγησης. 

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Με βασικό σύνθημα «Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί όλων των αναπληρωτών - Πτυχία με εργασιακά δικαιώματα - Αγώνας διαρκείας μέχρι τη νίκη», οι περισσότεροι από 2.500 διαδηλωτές ζητούν την εδώ και τώρα απόσυρση του εν λόγω σχεδίου νόμου, καθώς και να μην προχωρήσει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, ενώ όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν παζαρεύουν ούτε μια ώρα προϋπηρεσίας. 

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «προσοντολόγιο», συμπληρώνουν, νομιμοποιεί και μονιμοποιεί το καθεστώς ελαστικής εργασίας κι ανεργίας σε βάρος των εκπαιδευτικών και ειδικότερα σε βάρος των 27.000 αναπληρωτών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε Πανεπιστημίου, Σταδίου και Αιόλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 3.00 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών αποτελεί να λαμβάνεται υπόψη και η πρότερη προϋπηρεσία των αναπληρωτών στα κριτήρια πρόσληψης στο Δημόσιο.

Η κοινή ανακοίνωση ΟΛΜΕ - ΔΟΕ:

«Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!

Τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών -προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Κηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 (24ωρη απεργία για τη ΔΟΕ, τριωρη στάση εργασίας 11-2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης τρίωρης από τις ΕΛΜΕ για την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων).

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα 14/1/2019 και ώρα 3.00 μ.μ. με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου».

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Στην πλατεία Συντάγματος έφτασε η πορεία των εκπαιδευτικών που ξεκίνησε από τα Προπύλαια.

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 8Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 9Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 10

Απευθυνόμενοι στις ομοσπονδίες τους που από νωρίς έχουν στήσει εξέδρας στην πλατεία Συντάγματος, έναντι της Βουλής, οι διαδηλωτές φώναξαν "Εδώ και τώρα απεργία", στέλνοντας σαφές μήνυμα σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Περισσότερα από 5.000 άτομα στο Σύνταγμα όπου η πορεία των εκπαιδευτικών ενώθηκε με τις συγκεντρώσεις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Δεκάδες είναι και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών από την επαρχία.

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 11Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 12Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 13Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 14Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 15Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 16

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 17

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 18

Προς το Μέγαρο Μαξίμου κινούνται αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί που ξεκίνησαν πορεία από τα Προπύλαια. Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ τους έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στη Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της πλαϊνή εισόδου της Βουλής.

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 19

Στο Σύνταγμα η νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών -Κλειστή η Αμαλίας[εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 20

ΣΧΟΛΙΑ