Το ένα πίσω από το άλλο εγκαταλείπουν τα στελέχη του τον Σαρκοζί - iefimerida.gr

Το ένα πίσω από το άλλο εγκαταλείπουν τα στελέχη του τον Σαρκοζί

Νέο πλήγμα για τον Σαρκοζί - Τα στελέχη του εγκαταλείπουν το «πλοίο»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλό πλήγμα έχουν υποστεί οι ελπίδες επανεκλογής του νυν προέδρου της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, αφού, τέσσερις μόλις ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και πτώση στις δημοσκοπήσεις συνεχίζει να καταγράφει και τα στελέχη του αποσκιρτούν.

Η εντύπωση ότι η νίκη του καθίσταται ανέφικτη, ενισχύεται από το γεγονός ότι από το στρατόπεδό του αποχώρησε και η πρώην υφυπουργός Οικιστικής Πολιτικής, Φαντελά Αμαρά, η οποία μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αλλά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει τον αντίπαλό του, σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Η Αμαρά, μία από τις προσωπικότητες της κεντροαριστεράς που ο Σαρκοζί είχε στρατολογήσει στην κυβέρνησή του στα πρώτα χρόνια μετά την εκλογή του, το 2007, ενώθηκε με την Κορίν Λεπάζ, μια οικολόγο που είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος σε προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ολάντ επειδή ο Σαρκοζί προχώρησε υπερβολικά προς τα δεξιά.

Ο συντηρητικός προκάτοχος του Σαρκοζί στην προεδρία, ο Ζακ Σιράκ, 79 χρόνων, σχεδιάζει επίσης να ψηφίσει τον Ολάντ, σύμφωνα με τον άνθρωπο που τον βοήθησε να γράψει την αυτοβιογραφία του έπειτα από 12 χρόνια στη θέση του αρχηγού του κράτους, από το 1995 ως το 2007.

Άλλοι που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τον Ολάντ μολονότι κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα υπό τον Σαρκοζί ή τον Σιράκ είναι ο πρώην επίτροπος για τη φτώχεια Μαρτέν Ιρς, ο υφυπουργός Ίσων Ευκαιριών Αζούζ Μπεγκάγκ και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζαν-Ζακ Εγιαγκόν.

Την τελευταία αποσκίρτηση από το στρατόπεδο Σαρκοζί ακολούθησε η δημοσιοποίηση της πιο καταστροφικής για τον Σαρκοζί δημοσκόπησης εδώ και εβδομάδες, η οποία δείχνει πως ο Ολάντ έχει προβάδισμα πέντε μονάδων επί του Σαρκοζί στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ο σοσιαλιστής υποψήφιος έχει προβάδισμα 16 μονάδων στις προθέσεις ψήφου για το δεύτερο γύρο, στις 6 Μαΐου.

Έπειτα από μια εβδομάδα σταθερής ανόδου του Ολάντ στις δημοσκοπήσεις, η έρευνα του ινστιτούτου CSA, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ, του δίνει 29% στον πρώτο γύρο, δύο μονάδες περισσότερες απ' ό,τι η προηγούμενη έρευνα του ίδιου ινστιτούτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ