Ταλίν καλεί Μόσχα: «Απελευθερώστε άμεσα τους Ουκρανούς στρατιώτες» - iefimerida.gr

Ταλίν καλεί Μόσχα: «Απελευθερώστε άμεσα τους Ουκρανούς στρατιώτες»

Εικόνα από τα ουκρανικά σκάφη που κατέλαβαν ρωσικές δυνάμεις / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη επίσημη αντίδραση πρώην σοβιετικής χώρας, στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, είναι γεγονός. Οπως προ ολίγου ανακοινώθηκε, το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας κάλεσε εσπευσμένα τον Ρώσο πρέσβη στο Ταλίν, ζητώντας να απελευθερωθούν άμεσα οι Ουκρανοί στρατιώτες.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, το εσθονικό ΥΠΕΞ ζήτησε, επιπλέον, από τον Ρώσο Πρέσβη στο Ταλίν Αλεξάντρ Πετρόφ την άμεση επιστροφή των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας που καταλήφθηκαν και βρίσκονται στην κατοχή των ρωσικών Αρχών. Σύμφωνα με αναλυτές, η τοποθέτηση του εστονικού ΥΠΕΞ, δείχνει ξεκάθαρα ότι το Ταλίν στηρίζει την γραμμή της Ουκρανίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος» με τη Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι μετά το επεισόδιο στο Στενό του Κερτς έχουν αυξηθεί οι υπερπτήσεις αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων, πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ