Ανησυχητική κινητικότητα στην Κριμαία - Κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ περιπολούν το Κερτς - iefimerida.gr

Ανησυχητική κινητικότητα στην Κριμαία - Κατασκοπευτικά αεροσκάφη των ΗΠΑ περιπολούν το Κερτς

Eνα Boeing P-8 Poseidon εν δράσει / Φωτογραφία: ΑP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υποπτη κινητικότητα επανδρωμένων και μη κατασκοπευτικών αεροσκαφών των ΗΠΑ, πάνω από την Κριμαία και στο -ταραγμένο τις τελευταίες ημέρες- Στενό του Κερτς, καταγγέλουν οι Ρώσοι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, το τελευταίο συμβάν καταγράφηκε κατά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όταν ένα αμερικανικό Boeing P-8 Poseidon, με τα διακριτικά 168848, προσέγγισε την ακτογραμμή, της χερσονήσου του Κερτς, σε απόσταση 31 χιλιομέτρων.

22:00 мск.
Патрульный противолодочный самолёт, Boeing P-8A Poseidon, ВМС США?? (LK-848 VP-26), с бортовым номером 168848, производит разведывательный полёт вдоль Российского?? побережья Чёрного моря.
#USNAVY #Poseidon #P8A pic.twitter.com/KHWBeun5NR

Κατά τις ίδιες πηγές, το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης κάλεσε επανειλημμένα την Ουάσιγκτον να μην προβαίνει σε παρόμοιες επιχειρήσεις, δίχως να εισακουστεί. Τα Boeing P-8 Poseidon έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν και να καταστρέφουν υποβρύχια, αλλά και πλοία.

Το συμβάν καταγράφεται μόλις τρεις ημέρες μετά το θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας και ρωσικών δυνάμεων στο Στενό του Κερτς. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Independent πριν από 48 ώρες εθεάθη στο Κερτς ένα ακόμη αμερικανικό κατασκοπευτικό σκάφος (τύπου RC-135V), το οποίο φέρεται ότι είχε «σηκωθεί» από τη Σούδα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος με τη Ρωσία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ