28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] - iefimerida.gr

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

28η Οκτωβρίου αύριο και όπως κάθε γιορτή, αποτελεί μια καλή ευκαιρία για έξοδο.

Και καθώς αύριο υπάρχει και η παρέλαση αυτό σημαίνει ότι... αναμένεται να ξεχυθούν στους δρόμους μικροί μεγάλοι οι οποίοι όλοι, μετά το τέλος της, θα αναζητήσουν ένα όμορφο μαγαζί για να κάτσουν με οικογένεια και παρέα για να κλείσει όμορφα η μέρα.

Γονείς αφού καμαρώσουν τα παιδιά τους, θα αναζητήσουν κάποιο ωραίο εστιατόριο, συγγενείς, που «σμίγουν» στις παρελάσεις, θα πιουν ένα καφέ μιας και συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και φυσικά οι πιο μεγάλοι μαθητές με τις παρέες τους θα εκμεταλλευτούν τη μέρα για μια έξοδο.

Εμείς βρήκαμε μερικές επιλογές στην Αθήνα είτε για εσάς που θέλετε να γευματήσετε με την οικογενειά σας είτε για τους μαθητές που προτιμούν να συνεχίσουν με τους... φίλους τους.

  • Οικογενειακά ταβερνάκια- εστιατόρια για όλα τα γούστα

Μπεμπέκα χαλάνδρι

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ισως το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζει με τάξη δημοτικού.

Τα τραπέζια σαν θρανία, οι κλασικοί πίνακες με κιμωλίες και οι παιδικές ζωγραφιές σε κάδρα θα σε γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω αν είσαι γονιός και θα μπερδέψουν αν είναι μικρό παιδί.

Πέρα πάντως από το kid-friendly χώρο, όσοι επισκεφτούν την Μπεμπέκα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μαμαδίστικα φαγητά και νόστιμους μεζέδες, τα οποία μαγειρεύονται πάντοτε με ελληνικές πρώτες ύλες, πολλές από τις οποίες είναι δικής της παραγωγής, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τα φρέσκα μυρωδικά που κόβονται καθημερινά από τον κήπο.

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μπορείτε επίσης -καιρού επιτρέποντος- να καθίσετε στην αυλή του μαγαζιού, η οποία είναι γεμάτη με πορτοκαλιές και βασιλικούς.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη φέτα σε τραγανό φύλλο με μέλι και τα μπριζολάκια της Μπεμπέκας.

Διονύσου 16, Χαλάνδρι 152 34/ Τηλέφωνο: 21 0685 4880

Ζέφυρος, Μικρολίμανο

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αν είστε από τους τυχερούς που τα παιδιά σας τρώνε με ευχαρίστηση το ψάρι, τότε μπορείτε μετά την παρέλαση να κάνετε βόλτα στο Μικρολίμανο και να καθίσετε στην ψαροταβέρνα «Ζέφυρος».

Εχοντας ανοίξει από το 1939, στον Ζέφυρο θα πάτε για καλό, ποιοτικό, φρέσκο ψάρι και νόστιμους ψαρομεζέδες.

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ζυμαρικά, θαλασσινά, όστρακα και μεγάλα ολόφρεσκα ψάρια είναι τα δυνατά χαρτιά του μαγαζιού, το οποίο στηρίζει το καλό του όνομα στις παραδοσιακές γεύσεις και τις ποιοτικές πρώτες ύλες.

Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο/ Τηλέφωνο: 21 0417 5152

TGI Fridays

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Αν έχεις μικρά παιδιά και θέλεις να τους κάνεις το χατίρι, πηγαίνοντας τα σε ένα πιο νεανικό εστιατόριο με τα αγαπημένα τους φαγητά, τότε σίγουρα το TGI Fridays θα είναι από τις πρώτες σου επιλογές.

Πρώτα τα μεγάλα οικογενειακά τραπέζια με τις βολικές πολυθρόνες που είναι ότι πρέπει για οικογένειες, μετά η μοντέρνα διακόσμηση που αρέσει σε όλες τις ηλικίες και τελευταίο και κυριότερο οι πολλές επιλογές στο μενού είναι το τρίπτυχο που πείθει μία οικογένειά να το επισκεφτεί.

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Από τα μπέργκερ και τις τραγανιστές πατάτες, μέχρι το κοτόπουλο σχάρας με ευφάνταστες σάλτες και τις μακαρονάδες... το μόνο σίγουρο είναι πως οι γονείς δεν θα δυσκολευτούν να βρουν τι να πάρουν.

Οσο για τους δύσκολους της υπόθεσης, το TGI Fridays έχουν ειδικό μενού για παιδιά τόσο με μακαρόνια και κοτόπουλο όσο και με τα αγαπημένα τους μπέργκερ και γλυκά.

Ο Ρήγας Πειραιάς

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Αν κάνεις την ερώτηση «Που θα φάω καλά παιδάκια» η απάντηση θα είναι μια...Στον Ρήγα στην Καστέλλα.

Κι επειδή συνήθως οι Ελληνες όταν αποφασίζουν να το γιορτάσουν οικογενειακά κάπου έξω, προτιμούν να το κάνουν μετα συνοδείας κρέατος... η ταβέρνα του «Ρήγα» μπορεί να βρίσκεται στην Καστέλλα, αλλά έχει πολύ καλό κρέας.

Μοναδικά παϊδάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και ότι άλλο κρεατικό θελήσεις.

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Επίσης δοκίμασε την τρομερή μανιταρόπιτά του ενώ στο τέλος μην φύγεις βιαστικά, περίμενε τους αφράτους λουκουμάδες του.

Και όλα αυτά στην ταρατσα του με την φοβερή θέα που αν έχει καλό καιρό μπορείς να καθίσεις εκεί... και αν όχι να μπεις στο εσωτερικό του που και εκεί έχει ωραία διακόσμηση.

Ίδης 18, Πειραιάς 185 33/ Τηλέφωνο: 21 0411 2936

  • 3 νεανικά στέκια για καφέ- γλυκό

Τρανζίστορ

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Για όλους τους νέους που αγαπούν το κέντρο, σίγουρα το Τρανζίστορ αποτελεί μία σταθερή επιλογή πρωί βράδυ.

Vintage διακόσμηση, φοιτητόκοσμος και funκy μουσική είναι η τριλογία που κάνεις τους νέους να το επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Οσοι λοιπόν, συνηθίζετε να το επισκέπτεστε το βράδυ, όπου πάντα είναι εντελώς γεμάτο... θα πρέπει να ξέρετε πως το Τρανζίστορ είναι για πολλούς στέκι και το πρωί.

Και γιατί άλλωστε να μην είναι; Προσφέρει brunch, snacks, καλό καφέ και είναι πιο ήσυχο απ΄ότι το βράδυ, ιδανικό για να ανοίξεις κουβέντα με τους φίλους σου και να χαρείς στον καφέ σου σε έναν από τους καναπέδες του μαγαζιού στο ισόγειο ή στον πάνω όροφο.

Πρωτογενούς 10/ Τηλέφωνο: 21 0322 8658

Το σερμπετόσπιτο της Νάνσυ

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Για τις παρέες που αγαπούν να συνοδεύουν τον καφέ με ένα ( ή και περισσότερα) γλυκά δίπλα από το Τρανζίστορ, υπάρχει ένα μαγαζί που πολλοί το αποκαλούν ο παράδεισος των γλυκών και όχι αδίκως.

Λίγο οι μεγάλες μερίδες του, λίγο η μεγάλη ποικιλία... από σιροπιαστά, μέχρι πολύ σοκολατένια γλυκά, η αλήθεια είναι πως στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ όχι μόνο θα φας γλυκό, αλλά θα δυσκολευτείς και να αποφασίσεις.

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Πάντως η σοκολατόπιτα με παγωτό από μαστίχα είναι το μεγάλο ατού του, ενώ για όσους δεν θέλουν να κάνουν υπερβολές υπάρχουν και κέικ της στιγμής.

Πλ. Ηρώων 1, Ψυρρή/ Τηλέφωνο: 21 0321 1323

Mr Peacock

28η Οκτωβρίου στην Αθήνα: 7 σούπερ μαγαζιά -Οικογενειακά για φαγητό ή παρεΐστικα για καφέ και γλυκό [εικόνες] | iefimerida.gr 11

To Mr Peacock έχει κάνει τις pancakes σήμα-κατατεθέν στο Χαλάνδρι, με αποτέλεσμα ακόμη και όσοι δεν τρώνε τίποτα με τον καφέ τους, τελικά να κάνουν μία εξαίρεση.

Σαν μαγαζί θυμίζει κάτι από Παρίσι, ενώ είναι ξεκάθαρα παρείστικο στέκι, μαζεύοντας από φοιτητές μέχρι και ζευγαροπαρέες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Feli Ataman (@feli_at) στις 24 Σεπ, 2018 στις 8:01 πμ PDT

Το πρωί μπορείς να πας για brunch, λοιπόν, ενώ το βράδυ το Μr Peacock γίνεται μπαράκι και προσφέρει φανταστικά κοκτέιλ.

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι/Τηλέφωνο : 21 0680 0390

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ