Τα 10 πράγματα για να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης - iefimerida.gr

Τα 10 πράγματα για να μην πάρεις κιλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης

Μια γυναίκα χαλαρώνει στο γκαζόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο άκουσμα και μόνο της λέξης εμμηνόπαυση οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν φόβο και ανησυχία.

Ναι, πρόκειται για ένα φυσιολογικό στάδιο στον κύκλο και στη ζωή μιας γυναίκας.

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος αρχίζει να διαταράσσεται σιωπηλά από την ηλικία των 45 μέχρι να σταματήσει οριστικά γύρω στα 50 (αν και αυτό δεν είναι οριστικό και απόλυτο και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα) και μαζί του να πάψει και η φυσική αναπαραγωγική ικανότητα.

Η εμμηνόπαυση χαρακτηρίζεται, όπως υποδηλώνει και το όνομά της, από την παύση της εμμήνου ρύσης της γυναίκας.

Οι γυναίκες έχουν πράγματι την τάση να παίρνουν πιο εύκολα κιλά μετά τα 40, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην πτώση της σωματικής δραστηριότητας και στις ορμονικές αλλαγές από την εμμηνόπαυση.

Η συγκέντρωση του λίπους τείνει να δημιουργείται στην περιοχή της κοιλιάς και αυτό δεν είναι ευχάριστο για καμία γυναίκα.

Η εμμηνόπαυση και η αύξηση βάρους είναι αλληλένδετα, χάρη σε ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως η μείωση των οιστρογόνων, ο πιο αργός μεταβολισμός, αλλά και η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης.

Διαβάστε τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να μην πάρει κιλά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εμμηνόπαυση βάρος Διατροφή γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ