Οι τρόποι για να επαναφέρεις το βιολογικό σου ρολόι -Για καλύτερο ύπνο και μακροζωία - iefimerida.gr

Οι τρόποι για να επαναφέρεις το βιολογικό σου ρολόι -Για καλύτερο ύπνο και μακροζωία

Μια γυναίκα απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άνθρωποι πάντα έψαχναν το μυστικό της μακροζωίας.

Το να ζεις όμως περισσότερο δεν σημαίνει αυτόματα και υγιεινή ζωή. Για την ακρίβεια, παρατηρούμε ραγδαία αύξηση στις χρόνιες ασθένειες σε σώμα και μυαλό.

Το ένα τρίτο των ενηλίκων υποφέρουν από παχυσαρκία, διαβήτη, νόσους της καρδιάς, άσθμα και υψηλή πίεση αλλά και Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

Αλλά τώρα, το μικρό πεδίο της κιρκαδικής βιολογίας, που είναι η έρευνα για το ανθρώπινο βιολογικό ρολόι, αλλάζει δραστικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία του σώματος και του μυαλού, υπόσχοντας να φέρει επανάσταση στον τομέα της υγείας.

Τώρα γνωρίζουμε ότι τα όργανά μας, κάθε κύτταρο στο σώμα μας, περιέχουν εσωτερικά ρολόγια που είναι προγραμματισμένα να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν χιλιάδες γονίδια σε διαφορετικές στιγμές της μέρας ή της νύχτας.

Διαβάστε πώς μπορείτε να επαναφέρετε το βιολογικό σας ρολόι για καλύτερο ύπνο και μακροζωία στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ