Διαμαντοπούλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας - iefimerida.gr

Διαμαντοπούλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας

Διαμαντοπούλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη χώρα θα υπάρξει σταθερότητα με συνεργασία, δήλωσε νωρίτερα η υπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της κυβερνητικής συνεργασίας, μετεκλογικά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε χαρακτηριστικά πως «σε περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία, θα κοιτάξουμε όλα τα σενάρια, ώστε να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα. Δε χωράει καμία αμφιβολία ότι στη χώρα θα υπάρξει σταθερότητα, με συνεργασία. Και η συνεργασία αυτή θα γίνει, εφόσον το αποφασίσει ο ελληνικός λαός και μας οδηγήσει προς τα εκεί, με προγραμματική συμφωνία».

Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε, πάντως, για συνεργασία προς προοδευτική κατεύθυνση συμπεριλαμβάνοντας τη ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε: «το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει υποστεί αυτό το κάταγμα στην πολιτική και ιδεολογική του σπονδυλική στήλη, μετά από την πολύ δύσκολη διετία. Έχει σήμερα μπροστά του το μεγάλο στοίχημα της ανάκαμψης, που θεωρούμε ότι είναι ένας λογικός στόχος για το επόμενο χρονικό διάστημα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το επιθυμητό θα ήταν να υπάρχει μια προοδευτική συνεργασία. Θεωρώ ότι είναι πολύ καταλυτική η στάση και η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το επόμενο διάστημα και για το τι προτίθεται να κάνει, ως προς τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση».

Σε ότι αφορά το χρόνο των εκλογών είπε πως «όταν θα γίνουν οι εκλογές, δεν μπορεί να μπει η χώρα σε προεκλογική περίοδο. Δεν μπορούμε να χάνουμε ούτε μία μέρα. Η απόσταση ανάμεσα στην προηγούμενη και την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι ένα τριήμερο, το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Γιατί δεν έχουμε δικαίωμα αυτή τη στιγμή, να βάλουμε τα μολύβια κάτω ούτε για ένα λεπτό».

Σε ότι αφορά την ανάπτυξη, υπογράμμισε, πως θα προκύψει από σύνολο ενεργειών σε πολλά μέτωπα και πρόσθεσε ότι «η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έχει τεράστια προβλήματα. Οι αποφάσεις να κοπούν γόρδιοι δεσμοί πρέπει να είναι καθημερινές. Γι' αυτό κάθε μέρα που περνάει είναι σημαντική. Δεν έχει νόημα να δίνουμε λεφτά και από την άλλη να υπάρχει απίστευτη γραφειοκρατία και σοβαρή διαφθορά, γιατί και τα δύο αυτά διαλύουν την ανάπτυξη. Και βεβαίως χρειάζεται μία ρευστότητα. Και το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή, για όλα τα επίπεδα είναι η ρευστότητα. Για τις τράπεζες, για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, για τους προμηθευτές, για το εξαγωγικό εμπόριο, για τις μικρές επιχειρήσεις, δεν κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά. Όταν υπάρχει θέμα ρευστότητας, η ανάπτυξη έχει πολλά ερωτηματικά».

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι οι διαγραφέντες μπορούν να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και στα ψηφοδέλτια, καθώς, όπως είπε, «η άρνηση ψήφου εκείνη την πολύ δύσκολη στιγμή ήταν μια μορφή λιποταξίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ