Χωρίς φορολόγηση για 10 χρόνια οι «κουρεμένοι» ομολογιούχοι - iefimerida.gr

Χωρίς φορολόγηση για 10 χρόνια οι «κουρεμένοι» ομολογιούχοι

Χωρίς φορολόγηση για 10 χρόνια οι «κουρεμένοι» ομολογιούχοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μειωμένη φορολόγηση για 10 χρόνια των ιδιωτών ομολογιούχων -των οποίων τα ομόλογα κουρεύτηκαν στο PSI- φέρεται ότι επεξεργάζεται η κυβέρνηση, προκειμένου να συμψηφιστεί η ζημιά που είχαν από το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση επιθυμεί να βρει έναν τρόπο ώστε να μειωθεί -για 10 χρόνια- το ποσό που πληρώνουν ως φόρο εισοδήματος οι περίπου 10.000 μικροεπενδυτές που είχαν αγοράσει ομόλογα αξίας έως 100.000 ευρώ και οι οποίοι έχασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της επένδυσής τους λόγω του κουρέματος.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι ο ετήσιος φόρος που θα αναλογεί σε κάθε «κουρεμένο» μικροεπενδυτή λόγω του εισοδήματός του, θα μειώνεται ανάλογα με τη ζημία που είχε από το PSI και σε βάθος χρόνου μέχρι 10 ετών. Ουσιαστικά, δηλαδή, το υπουργείο Οικονομικών θα «αποζημιώσει» τους μικροομολογιούχους αλλά σε δόσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ενδέχεται να ανασχεδιαστεί το έντυπο της δήλωσης φόρου εισοδήματος Ε1. Ωστόσο αυτό δεν θα συμβεί φέτος -καθώς έχουν ήδη τυπωθεί τα έντυπα- αλλά από το 2013.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες, τότε το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης, το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, έρχεται να αντισταθμίσει την χασούρα αυτών των 10.000 ιδιωτών που άκουσαν τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εξαιρεθούν ούτε τα δικά τους ομόλογα από το κούρεμα με αποτέλεσμα να χάσουν το 53,5% της επένδυσής τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ