Νέα δημοσκόπηση: Συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και 8 κόμματα η Βουλή - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση: Συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και 8 κόμματα η Βουλή

Νέα δημοσκόπηση: Συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και 8 κόμματα η Βουλή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επόμενη Βουλή θα έχει 8 κόμματα και δεν θα δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που δίνει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές, μόνο αν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσουν.

Η δημοσκόπηση της Pulse για την εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» δίνει το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα, το κόμμα του Πάνου Καμμένου Ανεξάρτητοι Ελληνες καθώς και τη Χρυσή Αυγή πάνω από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τη Δημοκρατική Αριστερά στην πέμπτη θέση.

Αναλυτικά, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, μετά την αναγωγή των απαντήσεων προκύπτουν τα εξής (στην παρένθεση τα ποσοστά χωρίς την αφαίρεση λευκών, ακύρων και αποχής):

  • Νέα Δημοκρατία 23% (17%)
  • ΠΑΣΟΚ 13,5% (10%)
  • ΚΚΕ 12,5% (9,5%)
  • ΣΥΡΙΖΑ 12,5% (9,5%)
  • ΔΗΜΑΡ 10,5% (8%)
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες 6,5% (5%)
  • Χρυσή Αυγή 4,5% (3,5%)
  • ΛΑΟΣ 4% (3%)

Εκτός Βουλής φέρονται οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5% (2%), η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% (2%) και το Αρμα Πολιτών 2,5% (2%).

Με βάση το αποτέλεσμα αυτό υπολογίζεται και ο αριθμός των εδρών που μπορούν να καταλάβουν τα κόμματα. Ετσι, προκύπτει ότι η Νεα Δημοκρατία θα έχει 116 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 39, το ΚΚΕ καιμο ΣΥΡΙΖΑ από 36, η ΔΗΜΑΡ 30, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 19, η Χρυσή Αυγή 13 και ο ΛΑΟΣ 11.

Η Νέα Δημοκρατία παρουσιάσει συσπείρωση που φτάνει στο 48% του αριθμού των ψηφοφόρων της το 2009. Από εκεί και πέρα έχει διαρροές προς όλες τις κατευθύνσεις εκτός από τον ΛΑΟΣ: Το 3% στο ΚΚΕ, το 5% στο ΣΥΡΙΖΑ, το 4% στη Δημοκρατική Συμμαχία, το 4% στη Χρυσή Αυγή, το 8% στους Ανεξάρτητους Ελληνες, το 10% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει και το 8% αναποφάσιστοι.

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δείχνουν συσπείρωση μόλις 25%. Οι δε μετακινήσεις καταγράφονται ως εξής: Στη Ν.Δ. 5%, στο ΚΚΕ 6%, στον ΣΥΡΙΖΑ 10%, στη ΔΗΜΑΡ 12%, στους Ανεξάρτητους Ελληνες 3%. Το 17% δηλώνει αποχή και το 10% αναποφάσιστοι.

Η δημοσκόπηση έγινε στις 12 και 13 Μαρτίου, δεν έχει μετρηθεί το νέο κόμμα που ίδρυσαν η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χάρης Καστανίδης, με δείγμα 1.212 ενηλίκων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ