Συνεργασία Καμίνη - Χρυσοχοΐδη για να «κλείσει η μαύρη τρύπα του Κέντρου» - iefimerida.gr

Συνεργασία Καμίνη - Χρυσοχοΐδη για να «κλείσει η μαύρη τρύπα του Κέντρου»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιθυμία για συνεργασία προκειμένου να κλείσει η «μαύρη τρύπα στο κέντρο της Αθήνας», εξέφρασαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης σε συνάντηση που είχαν με θέμα τις συνθήκες ασφαλείας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ως δυσφήμιση για την χώρα, χαρακτήρισε το κέντρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας πως είναι κρίμα μία πόλη με τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, να υποβαθμίζεται με αυτόν τον τρόπο. Η πορνεία, η διακίνηση ναρκωτικών, και η λαθρομετανάστευση, είναι τα βασικότερα προβλήματα και οι παραβατικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζει η Αθήνα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης χαρακτήρισε την ασφάλεια ως βασικό αγαθό για κάθε άνθρωπο που ζει και κινείται στην πόλη και διαβεβαίωσε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα απαλειφθούν οριστικά.

Στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να αποδοθεί και πάλι στους πολίτες της και να εξαφανισθούν παραβατικές συμπεριφορές, όπως η πορνεία και το δουλεμπόριο. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς είναι δυνατόν να ορθοποδήσει η Ελλάδα αν δεν ορθοποδήσει η Αθήνα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς για πρωτοβουλίες πολιτών για δημιουργία πολιτοφυλακής αντέτεινε ότι υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών είναι η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα.

«Κανείς δεν δικαιούται να κάνει χρήση όπλων και να προχωρεί σε αυτοδικίες», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι η απάντηση σε όλους όσους επιχειρούν να αυτοδικήσουν, είναι η επίλυση των προβλημάτων του κέντρου.

Αναφορικά με το ζήτημα της λαθρομετανάστευση, σχολιάστηκε πως πρέπει να αντιμετωπισθεί σε δύο άξονες. Πρώτον, πρέπει όποιος εισέρχεται παράνομα σε ελληνικό έδαφος να κρατείται μέχρι τη στιγμή της απέλασης του και δεύτερον, πρέπει η Τουρκία αλλά και οι χώρες καταγωγής των λαθρομεταναστών, να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη στο κέντρο της Αθήνας, στελέχη του υπουργείου τόνισαν ότι θα πρέπει να μεταφέρονται σε χώρους όπου θα τηρούνται οι στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ