Διαβάζαμε το μπλογκ wonderfoodland της Άρτεμης Τσίπη και εκεί που ήμασταν ήρεμοι και μας τρέχανε απλώς τα σάλια, ήρθε αυτή η συνταγή και μας έκοψε την ανάσα. Ό,τι πρέπει για τους μανιακούς με τη σοκολάτα!
Είναι μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, που την έφτιαξε η Άρτεμη.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμάτια
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγών
- 3 ασπράδια αυγών
- 90 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζετε τη σοκολάτα και το νερό και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό
- Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε με το χέρι –όχι μίξερ- τους κρόκους, με την άχνη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
- Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυτό και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε μία φόρμα και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Ξεφορμάρετε βουτώντας τη φόρμα ως τη μέση σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.
- Συνοδεύετε προαιρετικά με 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη και 30 γρ. γκραν μαρνιέ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας. Διατηρείται μια εβδομάδα στο ψυγείο.