Μαρκίζ σοκολάτας

Μαρκίζ σοκολάτας

Διαβάζαμε το μπλογκ wonderfoodland της Άρτεμης Τσίπη και εκεί που ήμασταν ήρεμοι και μας τρέχανε απλώς τα σάλια, ήρθε αυτή η συνταγή και μας έκοψε την ανάσα. Ό,τι πρέπει για τους μανιακούς με τη σοκολάτα!

Είναι μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, που την έφτιαξε η Άρτεμη.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμάτια
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 90 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά, βάζετε τη σοκολάτα και το νερό και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  2. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να γίνει χλιαρό
  3. Σε ένα μπωλ, ανακατεύετε με το χέρι –όχι μίξερ- τους κρόκους, με την άχνη και το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  4. Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυτό και ανακατεύετε καλά.
  5. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά.
  6. Αδειάζετε το μείγμα σε μία φόρμα και αφήνετε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  7. Ξεφορμάρετε βουτώντας τη φόρμα ως τη μέση σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.
  8. Συνοδεύετε προαιρετικά με 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη και 30 γρ. γκραν μαρνιέ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας. Διατηρείται μια εβδομάδα στο ψυγείο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.