Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές) - iefimerida.gr

Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές)

(Πηγή φωτογραφίας: pexels)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εάν σας αρέσει να τριγυρίζετε στην κουζίνα και να πειραματίζεστε με συνταγές, δοκιμάστε να κάνετε το ίδιο για να φτιάξετε ...μάσκα ομορφιάς!

Εδώ έχουμε 5 απλές και γρήγορες λύσεις για να φτιάξετε τη μάσκα ομορφιάς που ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας.

Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές)  | iefimerida.gr 0

1)Μάσκα ματιών από μαϊντανό

Τι θα χρειαστείτε:
1 χούφτα μαϊντανό
1 κουταλιά ζεστό νερό

Εκτέλεση:
Κόψτε το μαϊντανό και ρίξτε το σε ένα μικρό μπολ. Τρίψτε τα φύλλα με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας (ή ρίξτε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων για πιο γρήγορα). Προσθέστε το ζεστό νερό και ανακατέψτε το μείγμα μαζί. Όταν κρυώσει, βουτήξτε στο μείγμα βαμβάκι και ενώ είστε ξαπλωμένοι, τοποθετήστε το μουσκεμένο βαμβάκι κάτω από τα μάτια σας για 10 λεπτά.

Ο μαϊντανός περιέχει βιταμίνη C, χλωροφύλλη και βιταμίνη Κ - συστατικά που ενισχύουν τη φωτεινότητα του δέρματος και μειώνουν το πρήξιμο.

Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές)  | iefimerida.gr 1

2)Κρύα μάσκα αγγουριού

Τι θα χρειαστείτε:
1 αγγούρι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε φέτες
1 κουταλάκι μέλι

Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε το αγγούρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέστε τον πολτό σε ένα μπολ και ανακατέψτε τον με μέλι με ένα κουτάλι. Ξαπλώστε, με μια πετσέτα κάτω από το κεφάλι σας, σε περίπτωση που η μάσκα στάζει λίγο και με μασάζ απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπό σας, κάνοντας κυκλικές κινήσεις με τα δάκτυλά σας. Αφήστε τη μάσκα να καθίσει στο δέρμα σας για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Η βιταμίνη C που έχουν τα αγγούρια είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, ενώ μειώνει το πρήξιμο.

Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές)  | iefimerida.gr 2

3)Μάσκα προσώπου από σοκολάτα και αλεύρι βρώμης

Τι θα χρειαστείτε:
1/3 φλιτζάνι κακάο
1/4 φλιτζάνι μέλι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης

Εκτέλεση:
Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ. Με τα δάχτυλα ή ένα πινέλο, εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε τις άκρες των δακτύλων σας για να κάνετε μασάζ στο δέρμα. Αφήστε τη μάσκα να λειτουργήσει για 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Η σκόνη κακάο είναι φυσικό αντιοξειδωτικό, που προστατεύει το δέρμα από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Το αλεύρι βρώμης κάνει απαλή απολέπιση και το μέλι είναι ένα μεγάλη αντιβακτηριακή δράση.

Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές)  | iefimerida.gr 3

4)Scrub ντομάτας

Τι θα χρειαστείτε:
1 ντομάτα μεσαίου μεγέθους
1 κουταλάκι παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας αλάτι

Εκτέλεση:
Αφαιρέστε τη σάρκα από την ντομάτα και λιώστε τη σε ένα μικρό μπολ με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Προσθέστε αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εφαρμόστε σε καθαρό, ξηρό δέρμα, αφήνοντάς το να απορροφηθεί για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Η ντομάτα και το ελαιόλαδο λειτουργούν μαζί για να ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ το αλάτι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Ξεκούραστο βλέμμα με DIY μάσκα με μαϊντανό για τα μάτια (plus άλλες σπιτικές συνταγές)  | iefimerida.gr 4

5)Αποτοξίνωση ποδιών

Τι θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλάτι
1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
¼ φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
3 σταγόνες ελαίου μέντας

Εκτέλεση:
Φροντίστε τα πόδια σας αναμειγνύοντας όλα τα ξηρά συστατικά - τα άλατα και τη μαγειρική σόδα - σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκάνη. Προσθέστε το ξύδι, το νερό και το έλαιο μέντας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν. Αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν.

Το αλάτι βοηθά στη μείωση του πόνου και της ακαμψίας στις αρθρώσεις, ενώ κάνει φυσική απολέπιση. Η μαγειρική σόδα, το ξύδι και το έλαιο μέντας διώχνουν τις ανεπιθύμητες οσμές.

Πηγή: bhg
Πηγή εικόνων: pexels, shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ