Υπέρ των νέων εκλογών οι Γερμανοί -Δεν ρίχνουν ευθύνη στη Μέρκελ - iefimerida.gr

Υπέρ των νέων εκλογών οι Γερμανοί -Δεν ρίχνουν ευθύνη στη Μέρκελ

Η Ανγκελα Μέρκελ (Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της διενέργειας νέων εκλογών τάσσεται η πλειονότητα των Γερμανών, έπειτα από την αποτυχία των διερευνητικών συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα».

Σε δημοσκόπηση του ARD, που διενεργήθηκε τη Δευτέρα, νέα προσφυγή στις κάλπες θέλει το 63% των ερωτηθέντων, ενώ το 29% προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας.

Το 57% θεωρεί ότι είναι λυπηρή η κατάρρευση τψν διαπραγματεύσεων και το 31% τη χαιρετίζει. Οσο για τις ευθύνες, το 32% τις καταλογίζει στους Φιλελεύθερους, το 18% στους Χριστιανοκοινωνιστές, το 15% στους Πράσινους και μόλις το 9% στους Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ.

Τέλος, το 50% προτιμά να μείνουν εκτός κυβέρνησης οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς, ενώ το 44% θέλει να μετάσχουν σε μεγάλο συνασπισμό με την Χριστιανική Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Άνγκελα Μέρκελ Δημοσκόπηση Εκλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ