Πέννες με μανιτάρια και σκόρδο

Πέννες με μανιτάρια και σκόρδο

Απίθανη συνταγή για μακαρόνια σε πλούσια σάλτσα μανιταριών με κρεμμύδι, κρασί και σκόρδο.

Υλικά

  • 300 γραμμάρια πέννες (επιλέξτε ολικής, πιο υγιεινές)
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Παρμεζάνα για τρίψιμο

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο, al dente
  • Πλύντε και κόψτε τα μανιτάρια σε κομμάτια
  • Κόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό
  • Σε τηγάνι λιώστε το βούτυρο και ροδίστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο για 3-4 λεπτά
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι
  • Ρίξτε το κρασί, αφήστε να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά
  • Αναμείξτε την σάλτσα με τις πέννες, σερβίρετε καυτά τα μακαρόνια, προτείνετε παρμεζάνα από πάνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.