Σικελία: 15 συλλήψεις ατόμων - Οργάνωναν ταξίδια υπόπτων για τρομοκρατία - iefimerida.gr

Σικελία: 15 συλλήψεις ατόμων - Οργάνωναν ταξίδια υπόπτων για τρομοκρατία

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σύλληψη 15 ατόμων, που σχετίζονται με την τρομοκρατία διέταξε την Τρίτη η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας.

Τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ότι πραγματοποιούσαν ταξίδια με υπερσύγχρονα ταχύπλοα όπου εμπλέκονταν και άτομα ύποπτα για τρομοκρατία από την Τυνησία στην Κάτω Ιταλία.

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατάφερε να συλλέξει στοιχεία για πέντε παράνομα ταξίδια, όπου ο κάθε επιβάτης έπρεπε να καταβάλει από 2.000 έως 3.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει η ιταλική La Repubblica, τα ταχύπλοα αναχωρούσαν από τις ακτές της Τυνησίας και έφταναν κοντά στην πόλη Μαρσάλα της Σικελίας. Στα ταξίδια αυτά φαίνεται πως μετακινούνταν μεταξύ άλλων και άτομα που συνδέονται με οργανώσεις τζιχαντιστών, τα οποία συνέχισαν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη.

«Ελπίζω να φτάσω στην Ιταλία και να μην με ξαναστείλουν πίσω λόγω τρομοκρατίας», λέει ένας από τους πελάτες των διακινητών, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι ιταλικές αρχές.

Επικεφαλής του παράνομου αυτού δικτύου ήταν ένας 28χρονος Τυνήσιος, ο οποίος είχε καταφέρει να εξασφαλίσει σημαντική υποστήριξη και συνεργούς σε πολλές περιοχές της Ιταλίας αλλά και σε βορειοευρωπαϊκές χώρες.

Τα ταξίδια από την Τυνησία στη Σικελία πραγματοποιούνταν μόλις σε τρεις ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ