Πανεύκολη και γρήγορα, αυτή η πίτα μπορεί να γίνει το πιάτο-φαβορί για τα γεύματά σας ή ένας εντυπωσιακός μεζές για τους καλεσμένους σας.
Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες, είναι εύκολες. Μην σας τρομάξει η μουστάρδα στη ζύμη, δεν υπάρχει ντοματόπιτα χωρίς μουστάρδα!
Υλικά
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε λωρίδες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 1 ζύμη για χωριάτικη πίτα, βαρειά
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα Dijon
- 2 ντομάτες, σε φετούλες
- 2 κολοκυθάκια, σε φετούλες
- 1,2 φλυτζάνι φέτα
- Φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε από τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, προσθέστε τα κρεμμύδια, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Αφήστε τα να σιγο-ροδίσουν για 40 λεπτά, ανακατέψτε ώσπου τα κρεμμύδια να γίνουν μαλακά και καραμελωμένα
- Κόψτε την ζύμη στο μέγεθος που θέλετε
- Βάλτε πρώτα λαδόχαρτο και μετά την ζύμη στο ταψάκι -
- Απλώστε τη μουστάρδα στη ζύμη, με πινέλο, όχι ως την άκρη
- Απλώστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στη ζύμη και μετά 2 σειρές κολοκυθάκια, αλατίστε -Συνεχίστε με τις ντομάτες και ντοματίνια, ρίξτε τη φέτα τριμμένη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Διπλώστε τις άκρες της ζύμης -Χτυπήστε το ασπράδι και αλείψτε τις άκρες
- Ψήστε την πίτα για 20 λεπτά ώσπου τα λαχανικά να έχουν μαλακώσει και η ζύμη να χρυσίσει
Στη βιολογική λαϊκή θα βρείτε καταπληκτικές ντομάτες, χωρίς φυτοφάρμακα, και σε πολλές ποικιλίες. Αυτές αγοράστε!