Χρυσοχοΐδης: Θα είμαι και υποψήφιος πρόεδρος και υπουργός

Την πρόθεσή του να παραμείνει στην κυβέρνηση και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημειώνοντας ότι «χρειάζεται ένα εξάμηνο ένας υπουργός μόνο να μάθει τι σημαίνει ΕΣΠΑ».

Ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρότεινε η διαδικασία να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση του PSI (προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων) και μετά τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης με ανέξοδη αυτοκριτική διάθεση σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ότι «δεν βλάπτει το μνημόνιο αλλά η εφαρμογή του» και ότι «από την πρώτη ημέρα θα έπρεπε να έχουν κλείσει εκατοντάδες άχρηστοι οργανισμοί».

«Δεν είχαμε το θάρρος να πούμε στους πολίτες, κοιτάξτε αυτό είναι επιζήμιο», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και παραδέχθηκε: «Σκοτώσαμε την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα των Ελλήνων, καταστρέψαμε την επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και τι κάναμε; κάναμε κράτος»!

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε, επίσης, πως ντρέπεται που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος. Δεσμεύθηκε ότι «αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε» και πρόσθεσε: «Αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιόν σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ