Φορτσάκης: Συνεργασία της ΝΔ ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δείξει διάθεση για μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Φορτσάκης: Συνεργασία της ΝΔ ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ αν δείξει διάθεση για μεταρρυθμίσεις

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, καθηγητής Θόδωρος Φορτσάκης τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με άλλα κόμματα, όπως ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε: «Μακάρι η κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να αποφύγουμε τις εκλογές. Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει όσα λέει και χωρίς χρονοτριβή θα κάνει ως πρωθυπουργός μεταρρυθμίσεις».

Ο ίδιος παράλληλα τάχθηκε ακόμη και υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα: «Αν δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ διάθεση μεταρρυθμίσεων τότε θα μπορούσε. Προσωπικά όμως δεν το πιστεύω πως είναι διατεθειμένοι για μεταρρυθμίσεις. Οπως προσωπικά συμφωνώ στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο να ήταν και άλλοι αρχηγοί των προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων. Δεν είναι ώρα για τσακωμούς το καράβι βρίσκεται κάτω από το νερό».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που δεν κλείνει, ο κ. Φορτσάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση διότι διολισθαίνει σε νέα μέτρα πιο σκληρά, με αποτέλεσμα η περίφημη διαπραγμάτευση να μην υφίσταται καν. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup είναι θετικά αλλά δεν προσφέρουν σε βάθος ετών παρά μόνο 20 μονάδες στο ΑΕΠ τα επόμενα 50 χρόνια στην ελάφρυνση του χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ Εκλογές Θεόδωρος Φορτσάκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ