«Μαύρες γιορτές» για τους κατάκοπους αξιωματούχους της ΕΕ - iefimerida.gr

«Μαύρες γιορτές» για τους κατάκοπους αξιωματούχους της ΕΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημερινό άρθρο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Reuters περιγράφει με μελανά χρώματα την καθημερινή ζωή των αξιωματούχων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, καθώς ο φόρτος εργασίας λόγω της κρίσης χρέους τους έχει κάνει να περνάνε τα πιο μαύρα Χριστούγεννα της ζωής τους.
Το άρθρο ξεκινά με το να λέει ότι τα προηγούμενα χρόνια αυτές οι γιορτινές μέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα ήταν ημέρες χαλάρωσης, γεμάτες με γιορτινά κοκτέιλ πάρτι και φιλικά γεύματα μεταξύ συναδέλφων.
Όμως μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη το 2010 και τις 18 αλλεπάλληλες Συνόδους Κορυφής, το προσωπικό που εργάζεται στα γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες έχει αγγίξει τα όριά του από κούραση.
Φέτος οι αξιωματούχοι της ΕΕ, θα εργάζονται μέχρι και την παραμονή των Χριστουγέννων καθώς ετοιμάζεται νέα Σύνοδος στα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου του 2012, τα meetings είναι αλλεπάλληλα, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο μόνο τα σαντουιτσάδικα γύρω από τα γραφεία κάνουν χρυσές δουλειές αφού κανείς δεν έχει χρόνο να βγει για κανονικό γεύμα σε εστιατόριο.
Οι περισσότεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, λένε πως τρώνε μπροστά στον υπολογιστή τους, μένουν άυπνοι ολόκληρα 24ωρα, αρκετοί παραπονούνται πως δεν βλέπουν τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους, ενώ ένας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως η γυναίκα μου αγωνιά περισσότερο και από την Μέρκελ για το πότε θα τελειώσει η κρίση στην Ευρωζώνη».
Οι γιορτές για αυτούς όπως αναφέρει σε μεσότιτλο το άρθρο θα τους φέρουν «το δώρο του ύπνου» ενώ αρκετοί δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να πάνε πουθενά ταξίδι γιατί δεν ρισκάρουν να χάσουν ούτε μία ώρα εγκλωβισμένοι σε κάποιο αεροδρόμιο ή σταθμό τρένου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ