Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - iefimerida.gr

Πόσο θα κοστίσει φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φθηνότερο κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών, αλλά και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Για φέτος μια εξαμελής μέση ελληνική οικογένεια θα πρέπει να ξοδέψει 158 ευρώ, έναντι 167 ευρώ, που έδωσε πέρυσι για να ετοιμάσει το εορταστικό τραπέζι.

Τα 9 ευρώ διαφορά σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2010, οφείλεται σύμφωνα με την ΕΣΕΕ κατά κύριο λόγο στη μείωση της τιμής των κρεατικών και ιδιαιτέρως του χοιρινούχοιρινά, η τιμή του οποίου κατά μέσο όρο εκτιμάται στα 5 ευρώ το κιλό και εμφανίζει μείωση κατά 30,16% σε σχέση με πέρυσι, ενώ μείωση παρατηρείται και στην τιμή του αρνιού, η οποία κυμαίνεται περίπου σε 8%.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των οπωροκηπευτικών, οι ντομάτες εμφανίζουν κατακόρυφη αύξηση κατά 81,8%, το λάχανο κατά 30,2% και μόνο οι πατάτες εμφανίζουν μείωση κατά 8,5%.

Στα γλυκά, η αύξηση στην τιμή των μελομακάρονων φθάνει το 6,2%, ενώ μεγαλύτερη είναι η άνοδος στους κουραμπιέδες, περίπου στο 11%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ