Την Άνοιξη και... βλέπουμε οι εκλογές - iefimerida.gr

Την Άνοιξη και... βλέπουμε οι εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος για τις κρίσιμες ημερομηνίες στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές αλλά και με τις τράπεζες για το PSI, που όπως φαίνεται θα οδηγήσουν στην μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών για αρκετά μετά την 19η Φεβρουαρίου, που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση της 6η Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας από τους εταίρους μας θα ξεκινήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ οι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, το PSI, θα ξεκινήσουν το νωρίτερο στα τέλη Ιανουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική διαπραγμάτευση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα έχει ολοκληρωθεί αρκετά μετά τον Γενάρη, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά, οπότε συνάγεται με σχετική ασφάλεια ότι και οι εκλογές θα μετατεθούν για αργότερα. Το πότε ακριβώς δεν μπορεί να το υποθέσει κανείς αυτή τη στιγμή αλλά πάντως θεωρείται βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν τον Φεβρουάριο και ίσως ούτε και τον Μάρτιο...

Όπως ήδη έχει αναφέρει το iefimerida.gr, το ενδεχόμενο μετάθεσης των εκλογών στην χώρα φαίνεται να είναι και στις προθέσεις των εταίρων μας που επιθυμούν σταθερότητα και όχι προσφυγή στις κάλπες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ