Όμηρος των ακραίων της ΝΔ ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Όμηρος των ακραίων της ΝΔ ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δύο στρατόπεδα έχει χωριστεί η Νέα Δημοκρατία με τον Αντώνη Σαμαρά να βλέπει καθημερινά τα προβλήματα του να οξύνονται καθώς οι ακραίοι του κόμματος του ζητούν επιτακτικά «να τα πάρει όλα πίσω» και να μην συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση, παρότι έχει ήδη δεσμευτεί.

Οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, τους σκληροπηρυνικούς και τους μετριοπαθείς, και αμφότεροι κάνουν μάχη μέχρις εσχάτων. Οι μεν κατηγορούν τους δε ότι οδηγούν τον Αντώνη Σαμαρά στην εκλογική συρρίκνωση, με το σκεπτικό ότι συνυπογραφή συνεπάγεται συνευθύνη, ενώ οι μετριοπαθείς κατηγορούν τους «σκληρούς» ότι ωθούν τον κ. Σαμαρά σε μια νέα πολιτική κωλοτούμπα που θα έχει ως αποτέλεσμα την διεθνή απομόνωση της ΝΔ αλλά και ανυπολόγιστες συνέπειες για την ίδια την χώρα. Ένα στιγμιότυπο αυτού του απίστευτου εσωκομματικού πολέμου ήταν και ο χτεσινός καβγάς που αποκάλυψε το iefimerida.gr, όπου υπερσυντηρητικοί και μετριοπαθείς έφτασαν σχεδόν στα χέρια, ωθώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να αποχωρήσει εκνευρισμένος από την αίθουσα.

Επιπλέον, η διελκυνστίδα σκληροπυρηνικών-μετριοπαθών έχει ήδη κάνει την αισθητή την παρουσία της στην τακτική της ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Την στιγμή που γίνονται προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας με νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να τις τορπιλίζει με δηλώσεις σαν τις χτεσινές όπου ουσιαστικά απαντά στο Eurogroup ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι δανειστές μας. Με αποτέλεσμα, να υποχρεώνεται ο επίτροπος Όλι Ρεν να του απαντήσει ότι χωρίς υπογραφές δεν υπάρχει 6η δόση, φέρνοντάς τον προ τετελεσμένων.

Ουσιαστικά, ο κ. Σαμαράς είναι πλέον όμηρος της μέχρι πρότινος αντιμνημονιακής πολιτικής του. Αυτή η τακτική του έδωσε το δημοσκοπικό πλεονέκτημα τα δύο τελευταία χρόνια, αφού του επέτρεψε να κατηγορεί τον Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άνευ όρων παράδοση στην Τρόικα, ωστόσο από την προηγούμενη Κυριακή που αποδέχτηκε να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας όλα έχουν αλλάξει.

Όπως εύστοχα παρατήρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο χτεσινό -τελευταίο- υπουργικό συμβούλιο, από την προηγούμενη Δευτέρα ξεκίνησε «ο αναδασμός του πολιτικού κόστους» με την Νέα Δημοκρατία και, προσωπικά, τον Αντώνη Σαμαρά να χρεώνεται τη μερίδα του λέοντος αφού φαίνεται να εγκαταλείπει την μία κόκκινη γραμμή μετά την άλλη. Αυτή είναι η αιτία που οι «σκληροπηρυνικοί» του κόμματος, ακόμα και την ύστατη ώρα τον καλούν να μην συμμετάσχει στην μεταβατική κυβέρνηση, παρότι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση προκειμένου να υπάρξει επόμενη μέρα για την χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ