Απάντηση Ρεν σε Σαμαρά: Χωρις υπογραφές δεν υπάρχει 6η δόση - iefimerida.gr

Απάντηση Ρεν σε Σαμαρά: Χωρις υπογραφές δεν υπάρχει 6η δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρα -με σαφείς αιχμές και για τον πρωθυπουργό- έδωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Ολι Ρεν ο οποίος ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για ποιο λόγο η Ε.Ε. επιμένει να υπαρχουν υπογραφές σε κείμενο δέσμευσης της Ελλάδας για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Ρεν εξήγησε ότι μετά την μονομερη απόφαση της Ελλάδας να εξαγγείλει δημοψήφισμα έχουν διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Ε.Ε και Ελλάδας και γι αυτο το λόγο οι Βρυξέλλες επιμένουν στις υπογραφές και στη συμφωνία και στο Μνημόνιο για τα μέτρα. Η δήλωση Ρεν, εκτός του Αντώνη Σαμαρά που δήλωσε σήμερα ότι δεν προτίθεται να υπογράψει, στρέφεται ευθέως και εναντίον της απόφασης του πρωθυπουργού να εξαγγείλει δημοψήφισμα χωρίς συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ που παγίωσε την εικόνα αναξιοπιστίας της χώρας μας.

Απάντηση Μιχελάκη

Ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στη δήλωση του Όλι Ρεν, επέμεινε μεν στη θέση του κόμματος αλλά άφησε και ένα παράθυρο ανοικτό στο διάλογο:

«Το οτι η ΕΕ έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβερνηση ΠΑΣΟΚ δεν μπορει να μας προσβάλει την εθνικη μας αξιοπρέπεια. Είμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας ανταλλαγής απόψεων.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ