Βενιζέλος: Σε ταμειακό πανικό η κυβέρνηση – Φλερτάρει με πιστωτικό γεγονός - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Σε ταμειακό πανικό η κυβέρνηση – Φλερτάρει με πιστωτικό γεγονός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για ταμειακό πανικό της κυβέρνησης την ώρα που οξύνονται οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου έκανε λόγο από την Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνει το «μαρτύριο του σταγονόμετρου» περιμένοντας τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) ενώ τα αποθεματικά των ταμείων γίνονται «είδος λείας» στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση συγκυριακά και πρόχειρα ορισμένα θέματα και «φλερτάρει με πιστωτικό γεγονός».

Πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος ότι παρατηρείται «κανιβαλισμός χωρίς προοπτική μεταξύ ρέπος και της κάλυψης των εκδόσεων των εντόκων γραμματίων αλλά και σε θέματα με τις κοινοτικές επιδοτήσεις με τους αγρότες». Συμπλήρωσε ότι πλέον προκύπτει η ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχασε μέσα από τα χέρια της 11 δισ. ευρώ τα οποία και πήρε υπό τον έλεγχό του το EFSF.

«Κανείς δεν ασχολείται με την πραγματική οικονομία», είπε ο κ. Βενιζέλος που σημείωσε ότι υπάρχει απουσία κυβερνητικού λόγου για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την απασχόληση και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της φτώχειας αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση προνοιακά. Μόνο η ανάπτυξη είπε είναι αυτή που λύνει το πρόβλημα της ανεργίας και μειώνει την φτώχεια.

Έκανε λόγο για αντιφατικότητα της κυβέρνησης σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις και ανέφερε ότι «η αγορά έχει καθίσει» και πως σε 50 μέρες χάθηκαν όλα τα πλεονεκτήματα της οικονομίας που επετεύχθησαν χάρη στις θυσίες του λαού. Χάθηκε επίσης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το πλεονέκτημα της προοπτικής του θετικού ρυθμού ανάπτυξης που πρέπει να διατηρηθεί για το 2015 αλλά και αυτό ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος που σταθερά «απομοχλεύει τις σχέσεις του με την ΕΚΤ». «Το χειρότερο» είπε ο κ. Βενιζέλος είναι πως μέσα σε 50 μέρες «καταστράφηκε το στρατηγικό σχέδιο της χώρας» η οποία και έχει εισέλθει σε συνεχή περιδείνιση «μέσα στον ανεμοστρόβιλο των αντιφάσεων της κυβέρνησης».

Διευκρίνισε τέλος ο κ.Βενιζέλος ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τόσο το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που κατέθεσε η κυβέρνηση, όσο και αυτό για τις 100 δόσεις και την διάταξη για τους πλειστηριασμούς, διασαφηνίζοντας όμως ότι δεν πρόκειται να τις «ξεψηφίσουμε αν έρθει η κυβέρνηση κάποια στιγμή υπό την πίεση των εταίρων να ξεψηφίσει τις διατάξεις αυτές».

Η απάντηση Καμμένου

Στον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε ο Πάνος Καμμένος. Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα εξής:

  • παρακαλώ τον κ. Βενιζέλο να σταματήσει τις επιστολές .
  • με τις επιστολές του το σύνολο του ευρωκοινοβουλίου επιτίθεται στην Ελλάδα.
  • αυτές είναι οι επιστολές που στέλνει ο Βενιζέλος και οι επιτυχίες που έχει κατά της ελληνικής κυβέρνησης.
  • ποιανού η πολιτική έφερε την ανθρωπιστική κρίση; η πολιτική της ύφεσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στη φτωχοποίηση του λαού. Η πολιτική που τριπλασίασε το χρέος. Η πολιτική που έκλεισε τις επιχειρήσεις, που διέλυσε τις συντάξεις, η πολιτική που αποφάσισε ο λαός να αλλάξει.
  • Θα αλλάξει αυτή η πολιτική είτε τους αρέσει είτε όχι
  • τη χώρα την κρατούσαν όρθια με εντολές του πρωθυπουργού στους υπουργούς να είναι στα 4
  • αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εκτελέσει αλλουνού εντολές
  • Ακουσα τον Βενιζέλο να λέει ότι ισχυρός είναι αυτός που έχει τα λεφτά. Οχι. ισχυρός είναι αυτός που έχει δίκιο. Και το δίκιο το έχει η Ελλάδα
  • Η κυβέρνηση είναι ισχυρή γιατί έχει τη στήριξη του ελληνικού λαού. Θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους, διαπραγματεύεται όρθια, λειτουργεί προς όφελος του ελληνικού λαού.
  • Ποιο κούρεμα έχει γίνει στο δημόσιο χρέος; Κουρέψατε μόνο την Ελλάδα. Διαλύσατε τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Κουρέψατε την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι  θα κουρευτούν τα ομόλογα. Ποια πολιτική σας πέτυχε όταν τα νούμερα δείχνουν ότι πάμε προς την καταστροφή;
  • Είμαστε αποφασισμένοι σαν έθνος να προστατεύσουμε το λαό μας αποδεικνύοντας ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος που λαμβάνει εντολές μόνο από το λαό.
  • Αγνοείστε τις εντολές που δίνουν οι δανειστές.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ