Μετά την Ουάσιγκτον οι ανακοινώσεις Βενιζέλου για τα μέτρα - iefimerida.gr

Μετά την Ουάσιγκτον οι ανακοινώσεις Βενιζέλου για τα μέτρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον το Σαββατοκύριακο και τις εκεί επαφές του θα ανακοινώσει την εξειδίκευση των μέτρων που θα συμφωνηθούν με την Τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την κυβερνητική επιτροπή η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τα αποτελέσματα της διήμερης τηλεδιάσκεψης που είχε με τα στελέχη της Τρόικα και τις απαιτήσεις τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida δεν πρόκειται να προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις.

Αυτό θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το σαββατοκύριακο, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις εργασίες της ετήσιας συνόδου του και αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των εξελίξεων.

Εκεί θα συναντηθεί αρχικά με τη νέα γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν και τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Πάντως, όπως ανακοινώθηκε και χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης τόσο από την ελληνική πλευρά, όσο και από τους εκπροσώπους της Τρόικα τα μέλη της οποίας θα επανέλθουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, έχει επέλθει κατ' αρχήν συμφωνία για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν από την Ελλάδα προκειμένου να εκταμιευθεί χωρίς προβλήματα η 6η δόση αλλά και προκειμένου να προχωρήσει η ενεργοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου που θα αλλάξει τα δεδομένα του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Βενιζέλος όμως, προκειμένου να μη χρειαστούν άλλες παλινδρομήσεις επιθυμεί να επιβεβαιώσει τις όποιες συμφωνίες έγιναν και σε ανώτατο επίπεδο, πριν κάνει ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ