Μας δίνουν την 6η δόση - Ο Βενιζέλος πάει το σ/κ στις ΗΠΑ - iefimerida.gr

Μας δίνουν την 6η δόση - Ο Βενιζέλος πάει το σ/κ στις ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των τεχνοκρατών της Τρόικα και όπως φαίνεται υπήρξε καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για τον προϋπολογισμό του 2012 και τα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά τη τηλεδιάσκεψη, στη συζήτηση επιτεύχθηκε ικανοποιητική πρόοδος και η Τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές της άλλης εβδομάδας για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν όμως και το ερχόμενο σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον όπου θα βρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Συνεχίστηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ).

Στην συζήτηση από ελληνικής πλευράς μετείχαν, επίσης ο ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Ηλίας Πλασκοβίτης και ο Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, καθηγητής κ. Γιώργος Ζανιάς.

Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος. Οι τεχνικές ομάδες συνεχίζουν την επεξεργασία των στοιχείων όχι μόνο για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού του 2011 και την προετοιμασία του Προϋπολογισμού του 2012, αλλά και για τα έτη 2013 και 2014, δηλαδή για το σύνολο της διάρκειας του μεσοπροθέσμου προγράμματος.

Το σαββατοκύριακο στην Ουάσιγκτον, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην οποία θα μετέχει και ο κ. Βενιζέλος, θα συνεχιστούν οι σχετικές συνομιλίες.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε εξέδωσε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία αναφέρει ότι ναι μεν υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος αλλά ότι η συζήτηση για πολιτικές (δηλαδή τα μέτρα) θα συνεχιστεί.

«Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, οι αρχηγοί των αποστολών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ είχαν τηλεδιάσκεψη με τον έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου του. Υπήρξε ικανοποιητική πρόοδος και οι τεχνικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες. Η πλήρης αποστολή αναμένεται τώρα ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την επανέναρξη της αξιολόγησης, η οποία θα περιλαμβάνει και συζητήσεις για πολιτικές».

Διεθνείς παρατηρητές εκτιμούν ότι «η εξέλιξη της Τρίτης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι ανοίγει το δρόμο για να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ που απαιτούνται για την υλοποίση της συμφωνία της 21ης Ιουλίου».

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μέτρα, δηλαδή τις όποιες απολύσεις, την εφεδρεία, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις καταργήσεις οργανισμών κ.λπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ