Η Χρυσή Αυγή στήνει ξανά σκηνικό έντασης: Υβρεις, απειλές, εκβιασμοί, υποκλοπές - iefimerida.gr

Η Χρυσή Αυγή στήνει ξανά σκηνικό έντασης: Υβρεις, απειλές, εκβιασμοί, υποκλοπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ουρλιαχτά, ύβρεις, απειλές και εκβιασμοί με υποκλοπές είναι μερικές από τις «αρετές» της Χρυσής Αυγής που είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός κοινοβουλίου και, τώρα, το σκηνικό έντασης και πρόκλησης από το ακροδεξιό κόμμα επανήλθε στο προσκήνιο.

Νέες μαγκιές Μίχου εντός Κοινοβουλίου

Τελευταία... πράξη ήταν η πισώπλατη επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Μίχου στον Πύρρο Δήμα, ως συνέχεια (μετά από έξι μήνες) του επεισοδίου που είχαν εντός κοινοβουλίου.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει διάλειμμα δέκα λεπτών και ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν όρθιος συνομιλώντας με συναδέλφους του, με γυρισμένη πλάτη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τον χτύπησε με το χέρι του. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε χωρίς να κοιτάξει καν πίσω του και πήγε στους άλλους χρυσαυγίτες γελώντας με το «κατόρθωμά» του. Ο Πύρος Δήμας ξαφνιάστηκε αλλά διατήρησε την ψυχραιμία του και δεν έδωσε συνέχεια στην πρόκληση.

Η προκλητική εμφάνιση Κασιδιάρη

Ολα, ωστόσο, ξεκίνησαν από την εμφάνιση του προφυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή την Τετάρτη, η οποία συνοδεύτηκε από φωνές και καταγγελίες περί συνωμοσιών, ενώ, το ακροδεξιό κόμμα έφερε στο φως ακόμη ένα ηχητικό ντοκουμέντο.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Χρυσαυγίτη βουλευτή στο ηχητικό φέρεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός να παίρνει τηλέφωνο και να παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Τη σκυτάλη ο Παναγιώταρος με εκφράσεις πεζοδρομίου και εθνικιστικές κορώνες

Μετά τον προφυλακισμένο Κασιδιάρη... θέση πήρε και ο έτερος Ηλίας, ο πάντα εριστικός κ. Παναγιώταρος, ο οποίος, αφού την Τετάρτη χαρακτήρισε «ήρωα» τον Νίκο Ντερτιλή και «σφαγέα» τον Χαρίλαο Φλωράκη, την Πέμπτη ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας και κατώτατου επιπέδου λαϊκισμού.

«Δεν θα γαμήσει ο Σαμαράς τη Χρυσή Αυγή. Εχετε διαλύσει την Ελλάδα» είπε απροκάλυπτα ο χρυσαυγίτης βουλευτής για να προκαλέσει εκνευρισμό στην αίθουσα και στον πρόεδρο Γιάννη Τραγάκη.

Απειλές και για άλλα ηχητικά

Ωστόσο, οι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν σταμάτησαν σε αυτές τις προκλήσεις, αλλά προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα απειλώντας, για ακόμη μια φορά, με την ύπαρξη και άλλων ηχητικών ντοκουμέντων, παρά, το γεγονός ότι η γνησιότητα «αποκάλυψης» Κασιδιάρη αμφισβητείται εντόνως.

«Μετά το χθεσινό θα υπάρξουν και άλλα ντοκουμέντα Δεν ξέρω αν θα είναι της ίδιας ποιότητας ή περιεχομένου…» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προσθέτοντας ότι «κάποιοι έχουν λόγο να φοβούνται γιατί πλησιάζει η στιγμή της αλήθειας» σε μια προσπάθεια του ακροδεξιού κόμματος να δημιουργήσει κλίμα και να απειλήσει εμμέσως πολιτικά πρόσωπα.

Σχολιάστηκε η σιωπή τους στην ψηφοφορία για τον Ρωμανό

Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε σε αρκετούς το γεγονός πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα την ώρα που ψηφιζόταν η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό δεν αντέδρασαν καθόλου.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ποικιλοτρόπως το γεγονός πως ένα κόμμα που έχει εκφράσει ιδιαίτερα ακραίες απόψεις για τον χώρο της Αριστεράς, αλλά και της Αναρχίας, παρέλειψε να δηλώσει την αντίθεσή του στη νομοθετική ρύθμιση για τον απεργό πείνας.

Αναθάρρησαν από το πολιτικό κλίμα;

Στο ερώτημα γιατί οι χρυσαυγίτες βουλευτές, με μια κοινοβουλευτική ομάδα αποδεκατισμένοι (οι περισσότεροι είναι προφυλακισμένοι, ενώ, ο... πρώην Στάθης Μπούκουρας αποφυλακίζεται) η απάντηση έγκειται ενδεχομένως στο πολιτικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση να βρει τους 180 φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο βουλευτικών εκλογών και τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος ίσως αποφάσισαν να στήνουν ξανά σκηνικό έντασης για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους και να ασκήσουν πίεση ενόψει της δίκης που αναμένεται να ξεκινήσει.

Σημειωτέον ότι η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO, για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», εμφανίζει αυξημένα τα ποσοστά του κόμματος, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 5,4% και να βρίσκεται ξανά στην τρίτη θέση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ