«Δεν θα αφήσουμε τίποτε όρθιο, αν επιμείνουν» - iefimerida.gr

«Δεν θα αφήσουμε τίποτε όρθιο, αν επιμείνουν»

TAXI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για εμπαιγμό και κοροϊδία κατηγόρησε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής (ΣΑΤΑ), Ευθύμης Λυμπερόπουλος, τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση ενώ εκτόξευσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του.

Μιλώντας από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, ο κ. Λυμπερόπουλος είπε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί περιμένουν να μάθουν σήμερα τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών, το οποίο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο, για να καθορίσουν τη στάση τους. Τόνισε όμως ότι αν το υπουργείο επιμείνει σε απελευθέρωση των ταξί χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια, τότε οι ιδιοκτήτες ταξί θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, επιδιώκοντας συνεργασία και με άλλες κοινωνικές ομάδες που θίγονται από την απελευθέρωση.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επέμεινε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που εξαιρεί από την απελευθέρωση τα ταξί και τα λεωφορεία και εκτόξευσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του υπουργού. «Είναι αφελής, συκοφάντης και ύπουλος όταν εμπλέκει το ταξί με το ΣΤΕ και το άρθρο 5 του Συντάγματος» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι η «κρατικοποίηση» της αδείας των ταξί συγκρούεται με άρθρα του Συντάγματος, τα οποία προστατεύουν την κινητή και ακίνητη περιουσία.

Για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου μίλησε και για το θέμα των διαφορετικών ταχυτήτων που σκοπεύει να φέρει το υπουργείο στα ταξί μεταξύ των μεγάλων πόλεων και της επαρχίας. Κατηγόρησε τον Γιάννη Ραγκούση ότι «κοροϊδεύει τον κλάδο» τους, αφού όπως τόνισε τους είχε πει οτι δεν θα βγάλει απόφαση χωρίς να συζητήσει με τους ίδιους.

Όσον αφορά τις σημερινές εξελίξεις, ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι εάν το νομοσχέδιο περάσει από το υπουργικό συμβούλιο τότε οι ιδιοκτήτες ταξί θα επιδιώξουν τη συγκρότηση αντικυβερνητικού μετώπου και θα καλέσουν τα κόμματα να πάρουν θέση: «Θα είναι άσχημες οι εξελίξεις εάν το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο. Έχουμε όλο τον χρόνο να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο» είπε χαρακτηριστκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ