Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρό προσωπείο, ανατριχιαστικές εκτελέσεις, ευθείες απειλές κατά πάντων. Το Ισλαμικό Κράτος έχει εισβάλει στην καθημερινότητα της Δύσης τόσο δυναμικά και άμεσα όπως κατάφερε να καταλάβει τα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.Οι τζιχαντιστές πασχίζουν σε κάθε ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν τους τρομάζει τίποτα, ούτε οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ούτε ο γαλλικός στρατός, ωστόσο, υπάρχει κάτι άλλο που αποτελεί τον υπ ' αριθμόν 1 μεγαλύτερο φόβο τους.

Αυτός είναι το να χάσουν τη ζωή τους από μια γυναίκα, κάτι που, με βάση τις δικές τους αντιλήψεις, θα τους στερήσει την είσοδο στον παράδεισο, με τις 72 παρθένες και το αμέτρητο πιλάφι, που ονειρεύονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph οι εξτρεμιστές γνωρίζουν πως η ανταμοιβή τους για την θυσία στον Αλλάχ είναι η μεταθανάτια ζωή ανάμεσα σε πανέμορφες παρθένες, ωστόσο, αν χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα το όνειρο διαλύεται.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Νούμερο ένα κίνδυνος για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι «αμαζόνες» των Κούρδων ανταρτών Peshmerga ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται, ενώ, οι ίδιες έχουν σκοτώσει αρκετούς τζιχαντιστές στην πορεία των συγκρούσεων.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και στην New York Post ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, υποστηροντας πως οι γυναίκες Πεσμεργκά είναι ικανοποιημένες που εξαιτίας του αγώνα της έχουν σκοτωθεί πολλοί εξτρεμιστές και άλλοι τόσοι έχουν υποχωρήσει.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Στο μεταξύ, ολοένα περισσότερες είναι οι γυναίκες που εντάσσονται στους κόλπους των πολιτοφυλάκων Πεσμεργκά, στο πλευρό του ιρακινού στρατού, όπου εκπαιδεύονται να χειρίζονται όπλα, κάνουν καθημερινή προπόνηση και παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια πριν κατέβουν στη μάχη.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», είχε δηλώσει μία από τις «αμαζόνες».

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μία 27χρονη δήλωσε πως εκπαιδεύτηκε να κάνει χρήση Καλάσνικοφ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας των Γιαζιντίτων στο βόρειο Ιράκ.

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Μάλιστα, δήλωσε πως οι τζιχαντιστές φοβούνται τις γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες στρατιώτες, καθώς «πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν στα χέρια γυναικών».

Ο μεγαλύτερος φόβος του Ισλαμικού Κράτους: Γιατί οι «Αμαζόνες» των Κούρδων μαχητών μπορούν να τους στερήσουν τον παράδεισο [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ο στρατός γυναικών που πολεμάει την ISIS στη Συρία

Περίπου 7.000 εθελοντές στρατιώτες έχουν ενταχθεί στη Γυναικεία Μονάδα Προστασίας, ή YPJ, η οποία αναπτύχθηκε από το ευρύτερο κουρδικό κίνημα αντίστασης. Η ομάδα συνδέεται στενά με το PKK, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των Κούρδων στη γειτονική Τουρκία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα με τις κουρδικές δυνάμεις Peshmerga, η YPJ μάχεται εναντίον των ισλαμιστών μαχητών που έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και κήρυξαν το διασυνοριακό χαλιφάτο.

Το πρόγραμμα των νεαρών γυναικών του στρατού είναι απαιτητικό και απαιτεί πειθαρχία: Κοιμούνται μόλις 6 ώρες και ξυπνούν στις 4 το πρωί. Η ημέρα τους αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων αλλά και μαθημάτων σε τάξη. Πριν την ένταξή τους στο YPJ, πολλά από τα κορίτσια αυτά δεν είχαν ποτέ συμμετάσχει σε σωματική δραστηριότητα ή σπορ.

Οι περισσότερες από είναι άγαμες και έχουν επιλέξει να αφοσιωθούν στον αγώνα, υιοθετώντας πρακτικές πειθαρχίας, κατάρτισης, λιτότητας, φιλανθρωπίας και το σημαντικότερο, "Havar", το σύνθημά τους, το οποίο σημαίνει «φιλία» στην κουρδική γλώσσα.

Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 18 μέχρι 24, αλλά υπάρχουν και κορίτσια 12 ετών που μαγειρεύουν, κάνουν δουλειές και βοηθούν τις μεγαλύτερες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ