Οι Αμαζόνες του Κουρδιστάν: Ο στρατός γυναικών που πολεμάει την ISIS στη Συρία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Αμαζόνες του Κουρδιστάν: Ο στρατός γυναικών που πολεμάει την ISIS στη Συρία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ξερή και έρημη γη, στα βορειοανατολικά σύνορα της Συρίας, χιλιάδες νεαρές Κούρδες έχουν πάρει τα όπλα για να προστατεύσουν τους πολίτες τους από επιθέσεις από την κυβέρνηση του Ασαντ, αλλά και τους μαχητές της ISIS και της Αλ Κάιντα.

Περίπου 7.000 εθελοντές στρατιώτες έχουν ενταχθεί στη Γυναικεία Μονάδα Προστασίας, ή YPJ, η οποία αναπτύχθηκε από το ευρύτερο κουρδικό κίνημα αντίστασης. Η ομάδα συνδέεται στενά με το PKK, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των Κούρδων στη γειτονική Τουρκία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα με τις κουρδικές δυνάμεις Peshmerga, η YPJ έχει μάχεται εναντίον των ισλαμιστών μαχητών που έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και κήρυξαν το διασυνοριακό χαλιφάτο.

Το πρόγραμμα των νεαρών γυναικών του στρατού είναι απαιτητικό και απαιτεί πειθαρχία: Κοιμούνται μόλις 6 ώρες και ξυπνούν στις 4 το πρωί. Η ημέρα τους αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων αλλά και μαθημάτων σε τάξη. Πριν την ένταξή τους στο YPJ, πολλά από τα κορίτσια αυτά δεν είχαν ποτέ συμμετάσχει σε σωματική δραστηριότητα ή σπορ.

Οι περισσότερες από είναι άγαμες και έχουν επιλέξει να αφοσιωθούν στον αγώνα, υιοθετώντας πρακτικές πειθαρχίας, κατάρτισης, λιτότητας, φιλανθρωπίας και το σημαντικότερο, "Havar", το σύνθημά τους, το οποίο σημαίνει «φιλία» στην κουρδική γλώσσα.

Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 18 μέχρι 24, αλλά υπάρχουν και κορίτσια 12 ετών που μαγειρεύουν, κάνουν δουλειές και βοηθούν τις μεγαλύτερες.

Λέγεται μεταξύ των Κούρδων ότι οι γυναίκες μαχητές εμπνέουν μεγάλο φόβο στους αγωνιστές της ISIS, οι οποίοι πιστεύουν ότι αν σκοτωθούν από γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ