Ενας αναποφάσιστος λαός: Το ένα τρίτο των Σουηδών δεν ξέρει τι θα ψηφίσει 3 ημέρες πριν τις εκλογές - iefimerida.gr

Ενας αναποφάσιστος λαός: Το ένα τρίτο των Σουηδών δεν ξέρει τι θα ψηφίσει 3 ημέρες πριν τις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Σουηδία, το ένα τρίτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο, καταδεικνύει μία δημοσκόπηση σήμερα. Περίπου 7,3 εκατομμύρια Σουηδοί έχουν δικαίωμα ψήφου την Κυριακή.Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου SIFO, για λογαριασμό της Σουηδικής Ραδιοφωνίας, διεξήχθη το διάστημα από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου.

Ο καθηγητής πολιτικών επιστημών Γιόνας Χίνφορς του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ επισήμανε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η αναλογία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων «έχει γίνει ένα αμετάβλητο γνώρισμα των εκλογικών εκστρατειών εδώ και αρκετό καιρό».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η έρευνα καταδεικνύει πως επειδή οι ψηφοφόροι εμφανίζονται να αποφασίζουν όλο και πιο αργά, οι περισσότεροι «καταλήγουν να ψηφίζουν το κόμμα εκείνο που σκέφτονταν πολύ καιρό πριν».

Εν τω μεταξύ πολλές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν πριν από τις εκλογές καταδεικνύουν ότι ο συνασπισμός με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελτ υπολείπεται της αντιπολίτευσης.

Η διαφορά μεταξύ των δύο συνασπισμών κυμαίνεται μεταξύ 4% και 6%, σύμφωνα με 4 δημοσκοπήσεις τα αποτελέσματα των οποίων συνέκρινε η εφημερίδα Expressen.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ