Αυτό είναι το ποπ φυλλάδιο που γίνεται τασάκι και θα μοιράσει ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης σε 20.000 άτομα σε παραλίες το Σαββατοκύριακο [εικόνες]

«Μην αφήσεις τίποτα στην παραλία παρά μόνο τις πατημασιές σου» είναι το κεντρικό μήνυμα των 20.000 φυλλαδίων που θα μοιράσει το Σαββατοκύριακο ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με 15 νεαρούς εθελοντές που με περίπου 10 μηχανές θα σαρώσουν τις παραλίες της Αττικής.

Με καλοκαιρινό ένδυμα – βερμούδες, σαγιονάρες, t-shirt, καπέλα, αντηλιακό- η ομάδα του Ποταμιού θα επισκεφθεί το Σάββατο τις παραλίες σε Φάληρο, Ελληνικό, Αλιμο, Βουλιαγμένη και την Κυριακή σε Νέα Μάκρη, Σχοινιά, Μαραθώνα, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα. Το φυλλάδιο πέρα από το μήνυμα που περνάει έχει και μια ενδιαφέρουσα χρήση: Ακολουθώντας τις οδηγίες μετατρέπεται σε ένα χωνάκι, σε ένα τασάκι για να ακουμπάει κανείς το τσιγάρο του και να μαζεύει τις στάχτες για να τις πετάξει στη συνέχεια στα σκουπίδια αφήνοντας καθαρή την παραλία.

(το μπροστινό μέρος του φυλλαδίου, με τις εγκοπές του για τη μετατροπή σε τασάκι)

Με ποπ αισθητική και κυρίαρχο το κίτρινο χρώμα, το φυλλάδιο στην πίσω μεριά περνάει και το μήνυμα- θέση του Ποταμιού για τους αιγιαλούς ενόψει και του περιβόητου νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και έχει ανάψει φωτιές. Χθες μάλιστα, το Ποτάμι αν και εκλήθη την τελευταία στιγμή έσπευσε με δυο εκπροσώπους να παραβρεθεί στη σχετική εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Μπενάκη. Πάντως προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι οι διοργανωτές έδωσαν το λόγο στον Παύλο Ελευθεριάδη (υποψήφιο ευρωβουλευτή του Ποταμιού) μετά τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων, αφού με βάση και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών το πολιτικό σαβουάρ βιβρ θα επέβαλε μάλλον να προηγηθούν.

(το πίσω μέρος του φυλλαδίου με τις εγκοπές για τη μετατροπή του σε τασάκι)


Αυτά που ειπώθηκαν χθες, εύληπτα και συνοπτικά υπάρχουν πάνω στο φυλλάδιο του Ποταμιού. Με υποσύνθημα «Καθαρά μυαλά- καθαρές παραλίες», το φυλλάδιο αναφέρει ότι το προωθούμενο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δημιουργεί παραθυράκια για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και υποβαθμίζει την ποιότητα του τουρισμού. Ζητά επιπλέον να γίνει διάλογος σε κάθε νησί μεταξύ πολιτών και αρμοδίων φορέων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ