Κάψτε αποτελεσματικά τα λίπη: Οι 10 τροφές που θα σας κάνουν να... τα χάσετε - iefimerida.gr

Κάψτε αποτελεσματικά τα λίπη: Οι 10 τροφές που θα σας κάνουν να... τα χάσετε

Κάψτε αποτελεσματικά τα λίπη: Οι 10 τροφές που θα σας κάνουν να... τα χάσετε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείτε να τρώτε κάθε μέρα για να κάψετε θερμίδες και να χάσετε βάρος. Ωστόσο ορισμένα από αυτά είναι εξαιρετικά νόστιμα και προσφέρουν εκπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Δοκιμάστε να προσθέσετε πολλά από αυτά τα τρόφιμα στην καθημερινή ή την εβδομαδιαία διατροφή σας και μην ξεχνάτε να ασκείστε τακτικά. Με αυτό τον τρόπο, θα κάψετε γρήγορα και υγιεινά θερμίδες και θα βελτιώσετε την υγεία σας.
Αυτά είναι τα 10 θαυματουργά φαγητά που καίνε το λίπος

Γκρέιπ φρουτ
Επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και σας βοηθάει να κάψετε πολλές θερμίδες. Ταυτόχρονα αυτό το φρούτο θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι με λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, το γκρέιπφρουτ είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα σας. Μπορείτε να προσθέσετε γκρέιπφρουτ σε φρουτοσαλάτα, στα smoothies σας ή να το πιείτε σε χυμό.

Σέλινο
Το μυστικό του είναι απλό: περιέχει λιγότερες θερμίδες και βοηθά να κάψετε περισσότερες από όσες τρώτε. Το σέλινο αποτελείται κυρίως από νερό, γι' αυτό είναι καλό ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Ωστόσο, αυτό το φαγητό δεν πρέπει να τρώγεται μόνο του, γιατί το σώμα μας δεν θα πάρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ετσι, η καλύτερη πρόταση είναι να το συνδυάσετε με κάποια άλλα τρόφιμα.

Δημητριακά Ολικής Αλέσεως
Οι μελέτες δείχνουν ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πιο υγιεινά από τα επεξεργασμένα δημητριακά και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών. Είναι επίσης ένα καλό μέρος μιας δίαιτας, δεδομένου ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν και έτσι δεν θα πεινάσετε σύντομα. Ταυτόχρονα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πλούσια σε διάφορες βιταμίνες, ανόργανα άλατα και υδατάνθρακες, αλλά χαμηλά σε λιπαρά.

Πράσινο Τσάι
Αν δεν έχετε ανακαλύψει το πράσινο τσάι ως ξυπνητήρι του μεταβολισμού σας, είναι καιρός να το κάνετε. Αυτό το εξωτικό ασιατικό ζεστό ρόφημα έχει γίνει κάτι συνηθισμένο στη ζωή μας, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις μαγικές ιδιότητές του. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολισμό σας και σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Ωμέγα-3
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα ωμέγα-3 λειτουργούν ως ρυθμιστές του μεταβολισμού. Τα Ωμέγα-3 είναι λιπαρά οξέα που επηρεάζουν το επίπεδο της ορμόνης λεπτίνης, η οποία ελέγχει το πόσο γρήγορα καίγεται το λίπος. Καθώς τα ωμέγα-3 δεν παράγονται από το σώμα μας μπορούμε να το πάρουμε μόνο με την κατανάλωση ψαριών (τόνος, ρέγκα και σολομός) ή με ειδικά συμπληρώματα διατροφής.

Καφές σκέτος
Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή τους χωρίς ένα φλιτζάνι υπέροχο καφέ για να ξυπνήσει και να αρχίσει ένα ωραίο χαρούμενο πρωί. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή η καφεΐνη που μας βοηθά να νιώθουμε σε εγρήγορση. Δεδομένου ότι η καφεΐνη αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, το αίμα παίρνει περισσότερο οξυγόνο και έτσι καίγονται περισσότερες θερμίδες. Δυστυχώς , η επίδραση του χαλάει από όλα τα είδη των κρεμών και της ζάχαρης που προστίθενται στο αφέψημα, οπότε καλό είναι να τον πίνετε σκέτο, ή με κανέλα.

Αβοκάντο
Είναι ένας τριπλός καυστήρας λίπους . Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που επιταχύνουν τον μεταβολισμό σας και προστατεύουν το τμήμα παραγωγής ενέργειας των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, το αβοκάντο έχει πολλά θαυμάσια οφέλη για την υγεία. Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης, επουλώνει τις πληγές, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου και είναι καλό για τα μάτια και τα μαλλιά σας.

Πικάντικα Φαγητά
Κάθε πικάντικο γεύμα ανήκει στην ομάδα των τροφών που βοηθούν να κάψετε θερμίδες γρηγορότερα. Το μαγικό μπορούν να κάνουν το Απιπέρι καγιέν ή ορισμένες καυτερές σάλτσες, απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τη λίστα των περιεχομένων προσεκτικά πριν τις βάλετε στο πιάτο σας.

Σπόροι Chia
Είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά και συμβάλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού, καταστέλλουν την όρεξη, και ενεργοποιούν τη γλυκαγόνη, ορμόνη που καίει το λίπος.

Αμύγδαλα Βραζιλίας
Ένα από τα πιο νόστιμα τρόφιμα για να φάτε και να κάψετε περισσότερες θερμίδες είναι τα καρύδια Βραζιλίας. Αυτοί οι ξηροί καρποί συμβάλουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού σας με τη μετατροπή των βασικών θυρεοειδικών ορμονών στο Τ3, την δραστικής μορφής της θυρεοειδικής ορμόνης. Τα καρύδια Βραζιλίας μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ