Κλινικές για υποψήφιους βουλευτές με κατάθλιψη επειδή δεν μπήκαν στη Βουλή -Στην Ινδονησία είναι έτοιμες

Σε μία εκλογική αναμέτρηση συνήθως τα φώτα στρέφονται στους νικητές. Στην Ινδονησία, όμως, φαίνεται πως ανησυχούν ιδιαίτερα και για τους ηττημένους. Ετσι, βρίσκονται σε επιφυλακή για κρούσματα κατάθλιψης, ενόψει των εκλογών της Τετάρτης.

Σε νοσοκομεία και κλινικές δόθηκε η εντολή να είναι σε ετοιμότητα ώστε να φροντίσουν τους υποψήφιους που δεν θα εκλεγούν στο κοινοβούλιο και πιθανόν να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης. «Εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι άπειροι, που δεν έχουν προετοιμαστεί για την ήττα. Κάποιοι από αυτούς ξόδεψαν 88.000 δολάρια προεκλογικά. Χρήματα που πάνε χαμένα, οπότε πέφτουν σε κατάθλιψη» είπε στην Jakarta Post ο Φαντίλα Μασιάγια, διευθυντής νοσοκομείου στην πόλη Σαμαρίντα.

Μάλιστα, έπειτα από την εντολή του αρμόδιου υπουργού τον περασμένο μήνα, τα νοσοκομεία ετοίμασαν ειδικές πτέρυγες για αυτούς τους ηττημένους υποψήφιους. Σε όλη τη χώρα περισσότεροι από 6.600 άνθρωποι διεκδικούν τις 560 θέσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά υπάρχει λόγος για όλα αυτά. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2009, τα ΜΜΕ της χώρας δημοσίευσαν αρκετά άρθρα για υποψήφιους που υπέφεραν από κατάθλιψη, έκαναν δημόσια ξεσπάσματα ή ακόμη και αυτοκτόνησαν. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αντιδράσεις τους αποδίδονταν στο γεγονός ότι σχεδόν χρεκόπησαν κάνοντας προεκλογική καμπάνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ