Πώς να διαχειριστείτε το άγχος στο γραφείο: Φυσικοί τρόποι για να χαλαρώσετε - iefimerida.gr

Πώς να διαχειριστείτε το άγχος στο γραφείο: Φυσικοί τρόποι για να χαλαρώσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το εργασιακό στρες είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και συχνά επηρεάζει την προσωπική μας ζωή, αλλά και την υγεία μας. Για να μην χρειαστεί, λοιπόν, να καταφύγουμε σε ιατρικές μεθόδους, υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι να μειώσετε σημαντικά το εργασιακό στρες.

Με ποιους τρόπους λοιπόν μπορούμε να ανακουφιστούμε μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά; Η Δρ Μισέλ Αλμπερτ, επικεφαλής του νοσοκομείου της Βοστώνης και συγγραφέας της μελέτης σχετικά με το εργασιακό άγχος και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, δίνει τη λύση

Στηριχτείτε σε ένα φίλο
Μιλώντας για το πρόβλημα είναι ένας σημαντικός μηχανισμός αντιμετώπισης για κάθε είδους στρες, και γι 'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι το να μιλάμε σε ένα φίλο σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουμε στην εργασία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους.

Φροντίστε την υγεία σας
Κρατώντας το σώμα σας υγιές με την άσκηση, την κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, αρκετό ύπνο και περιορισμό του καπνίσματος συμβάλετε στη βελτίωση της συνολικής σας υγείας, και θα σας βοηθήσει να είστε σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσετε το άγχος.

Οργανωθείτε
Ενώ η πίεση από την καριέρα και τις προσωπικές προσδοκίες σας αναγκάζει να περνάτε περισσότερο χρόνο εργασίας από ό, τι θα θέλατε, οι ειδικοί λένε ότι η διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερου ελέγχου πάνω από το πρόγραμμά σας, μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μετριάσετε το άγχος.

Διαλέξτε μία θέση που να επιτρέπει να συνδυάσετε οικογένεια και καριέρα
Αν είναι εφικτό, εργαστείτε για έναν εργοδότη που καταλαβαίνει ότι η δουλειά σας δεν είναι μόνο δέσμευση στη ζωή σας αλλά απλώς ένας καλός τρόπος για να συμβάλετε στα οικονομικά της οικογένειας σας. Σε αυτή την περίπτωση θα δείξει μεγαλύτερη κατανόηση στο πρόγραμμα σας.

Χρησιμοποιείστε τον ελεύθερο σας χρόνο για να χαλαρώσετε
Μην κάθεστε απλά σαν ζόμπι μπροστά από την τηλεόραση, χρησιμοποιείστε πραγματικές τεχνικές χαλάρωσης. Ακούστε χαλαρωτική μουσική, κάντε μασάζ, ή προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σε μια γαλήνια οπτική εικόνα, μειώνοντας σημαντικά τα επίπεδα του άγχους.

Κάντε διάλειμμα από τη δουλειά
Ξεκλέψτε χρόνο για να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της δουλειάς σας, ώστε να συνεχίσετε πιο ήρεμοι και με μεγαλύτερη ενέργεια και αντοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά άγχος στρες ηρεμία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ