Ενας στους τρεις Γάλλους συμφωνεί με τις ιδέες του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο

Πάνω από το 1/3 των Γάλλων (34%) συμφωνεί με τις ιδέες του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και ο αριθμός αυτός βαίνει αυξανόμενος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Σοφρές, που παρήγγειλαν τρία μεγάλα ΜΜΕ της Γαλλίας (Le Monde, France Info και Canal+).


Σύμφωνα με την έρευνα, οι προσπάθειες της Μαρί Λε Πεν να αποβάλλει το κακό, ακροδεξιό και εξτρεμιστικό προφίλ του κόμματός της απέδωσε καρπούςλ αφού το 46% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι ένα κόμμα της πατριωτικής δεξιάς που υπερασπίζεται τις παραδοσιακές αξίες.

Η επιρροή του Εθνικού Μετώπου αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ηταν στο 22% το 2011, όταν η Μαρίν Λε Πεν διαδέχτηκε τον πατέρα της στην ηγεσία. Το 2012 έφτασε στο 31% και το 2013 στο 32%. «Η Λε Πεν δούλεψε στρατηγικά και απομάκρυνε όλες τις ακραίες απόψεις δίνοντας έτσι δυναμική στο κόμμα της» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.
Η εικόνα της Μαρίν Λε Πεν γίνεται επίσης όλο και πιο θετική: 58% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι μπορεί να κάνει πολιτικά ανοίγματα πέρα από τον στενό κύκλο των ψηφοφόρων της, το 56% εκτιμούν ότι «καταλαβαίνει τα καθημερινά προβλήματα των Γάλλων», ενώ 49% πιστεύουν ότι «έχει καινούριες ιδέες για να λύσει τα προβλήματα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ