Ενας στους τρεις Γάλλους συμφωνεί με τις ιδέες του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο - iefimerida.gr

Ενας στους τρεις Γάλλους συμφωνεί με τις ιδέες του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από το 1/3 των Γάλλων (34%) συμφωνεί με τις ιδέες του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου και ο αριθμός αυτός βαίνει αυξανόμενος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Σοφρές, που παρήγγειλαν τρία μεγάλα ΜΜΕ της Γαλλίας (Le Monde, France Info και Canal+).


Σύμφωνα με την έρευνα, οι προσπάθειες της Μαρί Λε Πεν να αποβάλλει το κακό, ακροδεξιό και εξτρεμιστικό προφίλ του κόμματός της απέδωσε καρπούςλ αφού το 46% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι ένα κόμμα της πατριωτικής δεξιάς που υπερασπίζεται τις παραδοσιακές αξίες.

Η επιρροή του Εθνικού Μετώπου αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ηταν στο 22% το 2011, όταν η Μαρίν Λε Πεν διαδέχτηκε τον πατέρα της στην ηγεσία. Το 2012 έφτασε στο 31% και το 2013 στο 32%. «Η Λε Πεν δούλεψε στρατηγικά και απομάκρυνε όλες τις ακραίες απόψεις δίνοντας έτσι δυναμική στο κόμμα της» αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.
Η εικόνα της Μαρίν Λε Πεν γίνεται επίσης όλο και πιο θετική: 58% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι μπορεί να κάνει πολιτικά ανοίγματα πέρα από τον στενό κύκλο των ψηφοφόρων της, το 56% εκτιμούν ότι «καταλαβαίνει τα καθημερινά προβλήματα των Γάλλων», ενώ 49% πιστεύουν ότι «έχει καινούριες ιδέες για να λύσει τα προβλήματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ