Αρνείται τα πάντα στους Ελβετούς εισαγγελείς ο Τσοχατζόπουλος -«Δεν είχα λογαριασμούς, δεν ξέρω τα πρόσωπα»

Στάση άρνησης των πάντων, κρατά, απέναντι στους Ελβετούς εισαγγελείς, ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο πρώην υπουργός εξετάζεται από το πρωί της Τρίτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο πλαίσιο ελβετικής έρευνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν απαντά στις ερωτήσεις των Ελβετών εισαγγελέων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ σε δήλωση- τοποθέτησή του ενώπιόν τους τόνισε ότι δεν έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς του, δεν διαχειρίστηκε ποτέ λογαριασμούς τρίτων, ούτε άλλοι – τρίτοι διαχειρίστηκαν δικούς του λογαριασμούς, και δεν γνωρίζει κανέναν από τα πρόσωπα τραπεζίτες, μεσάζοντες κλπ. για τα οποία των ρωτούν οι Ελβετοί εισαγγελείς.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός ανέφερε, σύμφωνα με τα «Νέα», πως ο ίδιος δεν διατηρούσε οποιονδήποτε προσωπικό λογαριασμό με ελβετικές τράπεζες, παρά μόνο η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, είχε έναν λογαριασμό στην UBS, τον οποίο ο ίδιος τροφοδοτούσε με νόμιμα χρήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσοχατζόπουλος ισχυρίστηκε πως η καταδίκη του, το Σεπτέμβριο, στηρίχθηκε σε ψευδομάρτυρα.

Επεσε από τα... σύννεφα με Κάντα

Αίσθηση προκάλεσαν πάντως οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος, όταν διακόπηκε η εξέτασή του από τους Ελβετούς εισαγγελείς. «Να σκιστεί η ελληνική κυβέρνηση για να πετύχει τη συνεργασία με τις ελβετικές αρχές και να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν μπλοκαριστεί εκεί», είπε ο πρώην υπουργός σαν να μην είναι κάποιος που καταδικάστηκε για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. «Είναι υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει τις διαδικασίες. Συνήθως γίνεται και ένα παζάρι», πρόσθεσε ενώ... έπεσε από τα σύννεφα με τα όσα έχει καταθέσει ο Αντώνης Κάντας για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

«Δεν έχω ενημέρωση αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας διακεκριμένος εκπρόσωπος της αεροπορίας που διετέλεσε σε κρίσιμα πόστα λέει αυτά τα πράγματα. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Πέφτω από τα σύννεφα. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», σχολίασε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ